ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Φωτιά στο Σχίνο -Ερωτηματικά από την μαρτυρία της γυναίκας…

Στη zougla.gr αναφέρθηκε:

“Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για τη μεγάλη πρόσφατη πυρκαγιά που κατέκαψε τα Γεράνεια Όρη. Η Πυροσβεστική ακόμα διερευνά τα αίτια, ενώ η επικρατέστερη αιτία είναι η εγκληματικά αμελής καύση ξερόχορτων σε οικόπεδο στην περιοχή του Σχίνου, ή ακόμα και οι σπινθήρες που μπορεί να προέκυψαν από στύλους της ΔΕΗ. Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η Πυροσβεστική συνεχίζει να διερευνά τυχόν ακούσιο ή και εκούσιο εμπρησμό.

Το zougla.gr φέρνει στο φως μια περίεργη, όσο και ενδιαφέρουσα μαρτυρία, μιας γυναίκας η οποία διατηρεί εξοχικό στην περιοχή, και μόλις έμαθε τα νέα της πυρκαγιάς έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου παρακολούθησε για όλο το βράδυ δυστυχώς τις φλόγες να κάνουν στάχτη την ομορφιά του τόπου των παιδικών της χρόνων. 

Σε όλη τη διάρκεια της μοιραίας για το φυσικό περιβάλλον της Κορινθίας νύχτας, η μεσίτρια Χριστίνα Καμαρινοπούλου, ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε και μην γνωρίζοντας αν οι φλόγες έχουν «καταπιεί» και το σπίτι της, τραβούσε φωτογραφίες.

Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, και συγκεκριμένα στη 01.25 τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου, η Χριστίνα Καμαρινοπούλου πρόσεξε μια νέα εστία φωτιάς να «ξεπηδά» σε μακρινή απόσταση από το κυρίως μέτωπο. Όπως αναφέρει, θεωρεί αδύνατον η νέα εστία να προέκυψε εκείνη την ώρα από κάποια αιτία όπως φλεγόμενο κουκουνάρι, ή από το θερμικό ρεύμα που προκαλείται σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών. 

«Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, υπολόγισα μετά ότι το μέτωπο με τη νέα εστία απείχαν τουλάχιστον 500 μέτρα. Επίσης ανάμεσά τους, δεν καιγόταν τίποτα εκείνη τη στιγμή, ενώ μεσολαβούσε κι ένας ψηλός βραχώδης όγκος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, με μεγάλη εμπειρία στις πυρκαγιές αλλά και στους εμπρησμούς, σε παρέμβασή του εκτιμά το εξής:

«Ο εντοπισμός δεύτερης εστίας που ισχυρίζεται ότι είδε η συγκεκριμένη μάρτυρας εκτιμώ ότι οφείλεται σε «σημιακή εστία» που δημιουργήθηκε από το ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο της κηλίδωσης δηλαδή μεταφορά καύτρας σε μεγάλη απόσταση εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, φαινόμενο που μπορεί να δημιουργήσει στον πολίτη την εντύπωση ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Ακόμη μπορεί να οδηγήσει και τον δικαστή σε εσφαλμένη δικανική κρίση ακόμη και σε πλάνη».