ΚΙΑΤΟ: Με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό υποδέχονται τα ορεινά χωριά τον Δ. Πιστεύο-Οι επισκέψεις σε Κλημέντι, Καίσαρι, Κεφαλάρι Ασπρόκαμπο και Μικρό Βάλτο…

«Με χειροκροτήματα και διάχυτο ενθουσιασμό υποδέχονται τα ορεινά χωριά τον Δημήτρη Πιστεύο

Από τον Μικρό Βάλτο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου η περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Σικυωνίων, Δημήτρη Πιστεύου, στα χωριά της ημιορεινής ζώνης.

Συνεχίστηκε σε Κλημέντι, Καίσαρι, Κεφαλάρι και ολοκληρώθηκε στον Ασπρόκαμπο, όπου το σύνολο σχεδόν τον κατοίκων είχε συγκεντρωθεί στο καφενείο του όμορφου χωριού και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και διάχυτο ενθουσιασμό τον αυριανό δήμαρχο (όπως αποκαλούσαν τον κ. Πιστεύο), προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη ακόμα και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν.

Ο κ. Πιστεύος με σεβασμό στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι κάτοικοι από την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Elias, επικέντρωσε  τις ομιλίες του στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων καλλιεργητών και δεσμεύτηκε ότι θα συμπαραταχθεί μαζί τους, ώστε να αποδοθούν δίκαιες αποζημιώσεις και για τις  περιπτώσεις που ο ΕΛΓΑ  δεν καλύπτει, λόγω του κανονισμού του.

Επίσης, ενδιαφέρουσα ήταν η επισήμανση του κ. Πιστεύου για τον ρόλο που πρέπει να έχουν τα Τοπικά Συμβούλια. Σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθεί η απερχόμενη διοίκηση του δήμου, που τα θέλει εξαρτημένα από την ίδια, για τον κ. Πιστεύο τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα, καθώς τα μέλη τους γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες του κάθε χωριού.

Για τον λόγο αυτό, στον σχεδιασμό της «Επόμενης Μέρας» είναι κάθε Τοπικό Συμβούλιο να έχει αρμοδιότητες και αυξημένους πόρους για να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες –και όχι μόνο: «πρέπει οι κάτοικοι των χωριών μας να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της «Επόμενης Μέρας» για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Πιστεύος αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνονται μικρά τεχνικά έργα παντού και βεβαίως δεσμεύτηκε ότι -και ως αυριανός δήμαρχος – θα είναι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες των ίδιων των κατοίκων, αφού αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προοπτικές του τόπου τους», αναφέρεται από το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Σικυωνίων Δ. Πιστεύου.