Μητροπολίτης Κορίνθου: “Η ζοφερή αυτή καθημερινότητα δημιουργεί μια αίσθηση πανικού στους ανθρώπους”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, λειτούργησε την Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι όχι μόνο οι σοφοί της εποχής μας αλλά και οι οικονομολόγοι διεκήρυξαν και διακηρύσσουν ότι η κρίση, που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι κρίση ηθικής φύσεως, που εκτός των άλλων εμφανών προβλημάτων, δημιουργεί ακόμα και ασθένειες.

Η ζοφερή αυτή καθημερινότητα δημιουργεί μια αίσθηση πανικού στους ανθρώπους και τους οδηγεί σε λύσεις, που πολλές φορές είναι βιαστικές και τους διαψεύδουν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητούμενα, που θα τους δώσουν ηρεμία και θα αποτελέσουν λύσεις για τον ηθικό ξεπεσμό, όπως η αγάπη και η φιλανθρωπία, αντίθετα βλέπουν τον συνάνθρωπο ως εχθρό και αφετηρία πλουτισμού.

Η Εκκλησία μας αποτελεί το τελευταίο «ανάχωμα» πριν την ηθική κατάπτωση και έρχεται να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα και να ηρεμήσει τους πιστούς μέσω της Ευαγγελικής περικοπής, που λέει ότι μην ψάχνετε να βρείτε εφήμερες λύσεις. Οι πραγματικές λύσεις βρίσκονται εντός μας, ανάλογα με το «μάτι» μας είναι και ο εσωτερικός μας κόσμος…»