Μητρόπολη Κορίνθου: “Η πολιτεία σύντομα θα ψηφίσει νόμο «άνομο» που καταστρατηγεί τον ιερό θεσμό της οικογένειας” -Οι πολιτικοί μας …τα ακούνε;

Από τη μητρόπολη Κορίνθου μεταξύ άλλων ανακοινώνεται: «Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους Ακύλα και Πρίσκιλλα, οι οποίοι ήταν Ιουδαίοι από τον Πόντο και αναγκάστηκαν να φύγουν οικογενειακώς από την Ρώμη, όπου έμεναν, κατά τον διωγμό του Αυτοκράτορα Κλαυδίου και να έρθουν στην Κόρινθο.

Ο Απόστολος Παύλος, ερχόμενος από την Αθήνα στην Κόρινθο για να κηρύξει, φιλοξενήθηκε απ’ αυτό το άγιο ζευγάρι, που εκτός από ομόθρησκοί Του ήσαν και ομότεχνοι.

Οι τιμώμενοι Άγιοι αποτελούσαν υπόδειγμα οικογενείας με πατέρα, μητέρα και παιδιά αναθρεμμένα

Αυτούς τους Αγίους, που ο Απόστολος Παύλος επέλεξε να μείνει μαζί Τους και να κηρύξει το Ευαγγέλιο στην Κόρινθο, γνωρίζοντας ότι ακόμη και οι ειδωλολάτρες Έλληνες έτρεφαν πάντοτε μεγάλο σεβασμό στον ιερό θεσμό της οικογένειας θεοποιώντας την Εστία και μάχονταν «υπέρ βωμών και εστιών», η Ελλαδική Εκκλησία με Συνοδική απόφαση Της όρισε «Προστάτες της οικογενείας», που σήμερα εορτάζουμε την μνήμη Τους.

Η πολιτεία σύντομα θα ψηφίσει νόμο «άνομο» που ουσιαστικά καταστρατηγεί τον ιερό θεσμό της οικογένειας και η Ι. Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και οι  Επίσκοποι και οι Ιερείς γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες επιστολών που άλλες μας βρίζουν για την θέση μας, άλλες μας εγκαλούν για την ανεπάρκεια μας και άλλες μας απαγορεύουν να πάρουμε θέση

Οφείλουμε να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι σωστοί άνθρωποι και με φωτεινά παραδείγματα, όπως οι τιμώμενοι Άγιοι, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως λειτουργεί η οικογένεια.

Αν η οικογένειά μας είναι αυτή που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αντίθετα, θα αποτελεί παράδειγμα και για τις υπόλοιπες οικογένειες, του συγγενή, του γείτονα, του φίλου, του βουλευτή που θα ψηφίσει τον νόμο. Και όσο περισσότερο το κύτταρο της κοινωνίας, η οικογένεια, παραμένει ισχυρό ο νόμος, ακόμη και αν υπάρχει, θα είναι ανίσχυρος.

Όπως και να έχει, στο τέλος θα γίνει αυτό που ο Θεός θέλει!…»

ΣΣ. Αυτά να τα δουν και οι πολίτες της Κορινθίας σχετικά με το τι θα ψηφίσουν οι Κορίνθιοι βουλευτές που κάθε φορά, σε σοβαρά ζητήματα “σκύβουν” το κεφάλι και κάνουν αυτό που λέει ο αρχηγός τους! Πλησιάζει η ώρα …να τους καμαρώσουμε ξανά!

Κ.Ν