Μητρόπολη Κορίνθου: “Κατά την Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Κατά την Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και πάντοτε «κεκλεισμένων των θυρών», λειτούργησε την Κυριακή του Αντίπασχα, 26 Απριλίου 2020 και την Κυριακή των Μυροφόρων, 3 Μαΐου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Λειψάνων του Μ. Αθανασίου, μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσαςκαι τέλεσε την Θ. Λειτουργία με την παρουσία του Γέροντος της Ι. Μονής και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλουκαι της Γυναικείας Ι. Αδελφότητας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού διάβασε, όπως πάντα, ευχές υπέρ υγείας του σύμπαντος κόσμου, προέτρεψε την Ι. Αδελφότητα να εντείνει τις προσευχές και τις δεήσεις της, ώστε γρήγορα να αποκατασταθεί το πολύτιμο αγαθό της υγείας και η ζωή μας να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιοςτέλεσε«κεκλεισμένων των θυρών»την Θ. Λειτουργία κατά την Κυριακή του Θωμά συμψάλλοντας και την Ι. Ακολουθία της Παναγίας της Χρυσαφιτίσσης, αντίγραφον παλαιόν της Ι. Εικόνας Της ευρίσκεται αποτεθησαυρισμένο στην Ι. Μονή, άνευ Ι. Λιτανείας, όπως μέχρι τώρα εσυνηθίζετο, ως και την Κυριακή των Μυροφόρων,δεόμενος και αυτός υπέρ υγείας, σωτηρίας και φωτισμούπάντων των ανθρώπων υπέρ ενισχύσεως και προστασίας των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και υπέρ αναπαύσεως των υπό της λοιμικής ασθενείας κοιμηθέντων αδελφών».