…Ποια είναι τελικά η αντίδραση του μητροπολίτη Κορινθίας;

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από του συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού διάβασε τις ευχές υπέρ υγείας και ιάσεως των ασθενούντων, ομίλησε παραμυθητικά στους ελάχιστους εκ των μέτρων επιτρεπομένους  παρόντες,τονίζοντας με έμφαση τις δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες βιώνουμε και προτρέποντας τους να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε ο Θεός να σπλαχνισθεί τον κόσμο και να εορτάσουμε «καλά Χριστούγεννα».

Συν τις άλλοις τα «σημεία των καιρών» δεν δείχνουν ευνοϊκά υπέρ της Εκκλησίας μας και του Λαού της, καθώς διακρίνεται, και μάλιστα εμφανώς, μια προσπάθεια να πληγεί η Ορθοδοξία μας, ως θεσμός.

Στην ήδη υπάρχουσα βεβαρημένη ατμόσφαιρα, από την φονική πανδημία, αρχίζει πλέον να προστίθεται μια τόσο ανεξήγητη όσο και με βαθιά στόχευση απόπειρα, που κατευθύνεται από τα ξένα κέντρα διακυβέρνησης αλλά και που ανεξήγητα υποστηρίζεται από τα εγχώρια, με σκοπό να περιορισθεί η δύναμη, η ισχύς, η επίδραση και η πάντοτε αλληλέγγυα προς τον Λαό δράση της επικρατούσας και συνταγματικά Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας…”.

ΣΣ. Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παραπάνω ανακοίνωση: Τα «σημεία των καιρών» δεν δείχνουν ευνοϊκά υπέρ της Εκκλησίας μας και του Λαού της, καθώς διακρίνεται, και μάλιστα εμφανώς, μια προσπάθεια να πληγεί η Ορθοδοξία μας, ως θεσμός…”.

Και το ερώτημα είναι το εξής: ΠΟΙΑ είναι η αντίδραση του μητροπολίτη Κορινθίας και σε ΠΟΙΟ βαθμό για αυτή την κατάσταση; Αν δεν κάνουμε λάθος κάποιοι άλλοι ιερείς είναι στα “κάγκελα” με αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της εκκλησίας!

Ακούμε για την αντίδραση μητροπολιτών οι οποίοι αρνούνται να υπακούσουν στις οδηγίες του κράτους και των ειδικών λοιμωξιολόγων ως προς τον τρόπο και τον χρόνο λειτουργίας των χώρων λατρείας κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων! Ο Διονύσιος …άραγε πόσο αντιδρά;

Κ.Ν