Μη χορήγηση σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας -Το θέμα στον υπουργό…

«Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, με την συνυπογραφή της αρμόδιας τομεάρχη και πρώην Υπουργού,Θ. Φωτίου, σχετικά με τη μη χορήγηση σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας.

Κι ενώ, όπως επισημαίνεται, η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορινθίας, ήδη από το Σεπτέμβριο, έχει αποστείλει πλήρη στοιχεία και προβεί σε όλες τις ενέργειες προς τον ΟΠΕΚΑ για την διανομή τους, τα σχολεία της Κορινθίας παραμένουν χωρίς σχολικά γεύματα από την αρχή της χρονιάς, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την εκτίναξη των τιμών των βασικών ειδών διατροφής και την ενεργειακή κρίση. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες διαμαρτυρίες και μεγάλη ανησυχία στους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Με την Ερώτηση, ζητούνται απαντήσεις και ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας για την στήριξη των παιδιών, των οικογενειών τους και της κοινωνικής συνοχής του Νομού», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού.