ΜΟΥΛΚΙ- ΒΑΣΙΛΙΚΟ: “Σχολική βιβλιοθήκη Στάθης Ι. Σωτηρόπουλος” -Τι περιέχει η βιβλιοθήκη… (φωτο)

“Εγκαινιάστηκε η σχολική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Μουλκίου – Βασιλικού. 

Το Δημοτικό Σχολείο του Μουλκιου, όπου φοιτούν παιδιά τόσο από το Μούλκι όσο και από το Βασιλικό, διαθέτει πλέον μια σύγχρονη σχολική βιβλιοθήκη η οποία πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκε. 

Η Διευθύντρια κα Έλενα Σπανού μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ανέλαβαν πριν από λίγους μήνες την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με την στήριξη τόσο του Δήμου Σικυωνίων όσο και του τέως Υφυπουργού και βουλευτή κ. Χ. Δήμα, έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία της σχολικής βιβλιοθήκης που αναβαθμίζει το σχολείο και σίγουρα θα είναι πολύ χρήσιμη τόσο στα παιδιά όσο και στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων.

Η βιβλιοθήκη μας έχει μια τεράστια γκάμα από βιβλία και σύγχρονα εκπαιδευτικά διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια όπως και σκάκι…

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο τέως υφυπουργός και βουλευτής Κορινθίας κ. Χ. Δήμας, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Δημήτρης Ντρίμερης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσολακος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σικυωνίων κ. Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοδεδης Ζάρκος Δημήτρης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουλκιου κ. Γιώργος Κοτουλας. 

Η αίθουσα της σχολικής βιβλιοθήκης ονομάστηκε “Σχολική Βιβλιοθήκη Στάθης Ι. Σωτηρόπουλος” στη μνήμη του υιού του Γιάννη Σωτηροπούλου που έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους τρεις ντόπιοι λογοτέχνες και συγκεκριμένα, η κα Μαίρη Σουρλη, η κα Έλενα Γεωργίου και ο κ. Κώστας Λιάκος, ενώ οι μικροί μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης τάξης του σχολείου τραγούδησαν και απήγγειλαν αποσπάσματα από το βιβλίο “Ο μικρός πρίγκιπας” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.