Μυστήριο με το θάνατο της σοπράνο -Το σπίτι στο Λουτράκι -Το ύποπτο ζευγάρι

«Θρίλερ» επικρατεί με τον θάνατο της γυναίκας της Λυρικής Σκηνής, και οι αρχές προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια για να αποκαλύψουν την αλήθεια και το πώς πέθανε. Ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας της έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

Υπάρχουν καταγγελίες για συστηματική κακοποίηση από άτομα που την πρόσεχαν τους τελευταίους μήνες ζωής της. Δύο συνάδελφοι της σοπράνο που εργαζόταν στη Λυρική Σκηνή, από το 1993 μέχρι το 2010, αναφέρουν ότι έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, σε αυτή την πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών, με ένα ζευγάρι να έχει αναλάβει να την προσέχει, ο άντρας από το Πακιστάν και η γυναίκα από την Ελλάδα.

«Η Νένα ήταν ακινητοποιημένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Με έναν τρόπο με είχε απομακρύνει εμένα. Οι άνθρωποι που είχε φέρει γύρω της, Πακιστανοί και κάποιοι Έλληνες, τη συμβούλευαν λάθος».

Οι συγγενείς της γυναίκας λένε ότι το ζευγάρι την οδήγησε στο θάνατο, αφού εκείνη τους είχε γράψει δύο σπίτια, το ένα στην Αθήνα και το άλλο στο Λουτράκι.

«Στη διαθήκη της τα άφησε όλα σε έναν συγκεκριμένο Πακιστανό. Από τον οποίο φυσικά περίμενε ότι θα στεκόταν δίπλα της».

Σύμφωνα με το mega και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι συγγενείς της σοπράνο είχαν καταθέσει μήνυση στην αστυνομία σε βάρος των ατόμων που πρόσεχαν τη γυναίκα λίγους μήνες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι συγγενείς της σοπράνο μιλούν για ένα έγκλημα μελετημένο, καθώς υποστηρίζουν πως το ζευγάρι όχι μόνο δεν πρόσεχε την 75χρονη, αλλά ουσιαστικά την οδήγησε στο τέλος από την κακομεταχείριση και την αδιαφορία.

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ διότι μετά θάνατον διασύρεται αυτήν την στιγμή. Την εκμεταλλεύονταν, της τρώγανε λεφτά».

«Ήταν σχεδόν καθοριστική η διαθήκη που την είχαν βάλει να κάνει, ο τρόπος δηλαδή που την έβαλαν να κάνει τη διαθήκη».

Μετά τον θάνατο της σοπράνο, το σπίτι σφραγίστηκε και ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σοπράνο βγήκε στη σύνταξη το 2010 και τα επόμενα χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα της ζωής της, καθώς η μοναξιά και τα προβλήματα υγείας, την οδήγησαν μακριά από συγγενείς και φίλους, κλεισμένη στον εαυτό της, μέσα στο σπίτι.

«Τα έγραψε στον Πακιστανό που τα πήρε και σηκώθηκε και έφυγε».

Της άδειασαν τον λογαριασμό – 150.000 ευρώ έκαναν φτερά

Στο mega μίλησε ο ξάδερφος της 75χρονης σοπράνο, ο οποίος έκανε λόγο για κακοποίηση της γυναίκας από τέσσερα άτομα, τα οποία παράλληλα προσπαθούσαν να την απομακρύνουν από τους συγγενείς της.

«Την κακοποιούσαν. Την είχαμε δει και χτυπημένη. Φοβόταν; Δεν ήθελε να πάμε να το καταγγείλουμε. Πήγα, δεν ήθελε. Η πολυκατοικία το είδε, ήρθε η αστυνομία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συρρίκνωση του τραπεζικού της λογαριασμού.

«Την πρόλαβα με 150.000 ευρώ, μετά με 100.000 ευρώ και στο τέλος με 65.000 ευρώ… Με αυτά τα 65.000 ευρώ άνοιξε και στον Πακιστανό κομμωτήριο. Του έδινε λεφτά από εκεί. Αυτά πρέπει να της τα φάγανε σε μέρες. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν από την τράπεζα, ήμουν συνδικαιούχος».

«Πήρα τηλέφωνο να πάμε με γιατρό στο σπίτι της και το σήκωσε ο ένας από αυτούς και μου λέει «ποιος είστε εσείς;». Του λέω «είμαι ο ξάδερφος, εσύ ποιος είσαι;». «Δεν σας γνωρίζω», μου λέει. Όταν ήρθαμε εδώ την είχαν πάρει και καλέσαμε την αστυνομία».

Όπως δήλωσε και ο ξάδερφος της γυναίκας, στη συνέχεια τον κάλεσε το νοσοκομείο και του γνωστοποίησε ότι την είχαν παρατήσει εκεί”, αναφέρθηκε στο dikaiologitika.gr.