Να ληφθούν άμεσα μέτρα, ειδικότερα στην Κορινθία όπου οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο…

Από τον βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιό αναφέρεται: «Η ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 ωφελούμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πυροπροστασία είναι ύψιστης προτεραιότητας. Πέρα από το, αυταπόδεικτο, γεγονός ότι επανασυνδέει τους ανθρώπους αυτούς με την εργασία, είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όσο και για την μέριμνα προστασίας των περιοχών που έχουν ήδη πληγεί.

Ειδικότερα στην Κορινθία όπου, δυστυχώς, οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο, εργάζονται πάνω από 120 άτομα στα Δασαρχεία Ξυλοκάστρου και Κορίνθου προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει και ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ είχε αυξήσει και τις απολαβές λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η συνέχιση των συμβάσεων του, έμπειρου πλέον, προσωπικού, καθώς και η η πρόβλεψη για τη χορήγηση βεβαιώσεων για τα επαγγελματικά δικαιώματα του δασεργάτη, είναι μονόδορμος.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αρχή μιας αντίληψης ότι η αντιπυρική προστασία αφορά πρωταρχικά την πρόληψη και η οποία μπορεί να πραγματοποιείται από συμβασιούχους, αλλά και από μόνιμες θέσεις, καθώς αφορά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Η σημερινή Κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της εργασίας, καθώς και η μέριμνα για την αντιμετώπιση της κλιμματικής κρίσης είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Η παράταση του προγράμματος αυτού λοιπόν είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν».