ΝΕΜΕΑ: Νεκρά δίδυμα νεογνά: Τι αναφέρει η επιστολή του πατέρα…

“Τις τραγικές ώρες που βίωσε περιγράφει σε επιστολή του στις Αργολικές Ειδήσεις, ένας άνδρας από την Νεμέα, όταν χρειάστηκε νοσοκομειακή φροντίδα, λόγω έκτακτης ανάγκης, η εγκυμονούσα σε δίδυμα γυναίκα του.

Όπως περιγράφει στην επιστολή του ο ίδιος, από την αδιαφορία ιατρού στο Παναρκαδικό αλλά και την έλλειψη Μονάδας Εντατικής Νεογνών στο Νοσοκομείο Άργους, τα δυο νεογνά έχασαν τη ζωή τους.

Αναλυτικά η επιστολή του:”Λέγομαι ……… ………… και θέλω να σας πω την ιστορία μου για τα 2 Νοσοκομεία, το Παναρκαδικό και το Νοσοκομείο Άργους και τι έζησα εκεί.

Την Παρασκευή  5-7-2024 το απόγευμα και ώρα 6 περιπου  η γυναίκα μου έγκυος σε δίδυμη κύηση και στην 25η εβδομάδα εγκυμοσύνης την πιάνουν πόνοι.  Παίρνω τηλ τον θεράποντα ιατρό μας που είναι στην Αθήνα σε ιδιωτικό μαιευτήριο και μου λέει ότι πρέπει να κάνει υπέρηχο και να πάρει ένα Σπασμοαποτελ. 

Αμέσως έτσι τηλεφωνώ στο νοσοκομείο του Αργούς, δεν εφημέρευε και τηλ μετά στο Παναρκαδικό για να βρω γυναικολόγο εφημερεύοντα διότι από τους πόνους δεν άντεχε να πάω στην Αθήνα.

Πηγαίνουμε εκεί ζητούμε να μας δουν και μας εξετάζει ένας ειδικευόμενος ιατρός χωρίς να είναι παρών ο επιμελητής που είχε εφημερία. Μας κάνει υπέρηχο κοιτάει για διαστολή και μας λέει όλα καλά, παω να μιλήσω στον επιμελητή μου και έρχομαι.

Γυρνώντας μας λεει όλα καλά ξανά και του απαντώ πως η γυναίκα μου πονάει και μου απαντά να μιλήσουμε με τον θεράποντα ιατρό μάς. Μας ζητά ο θεράποντα Ιατρός μας να κάνουμε και μια καλλιέργεια ούρων η οποία θα έβγαινε μετά από 3ης ημερες.

Του λέω δεν θα μας δώσετε κάτι πονάει και μας απαντά ξανά ο ειδικευόμενος Ιατρος ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εμείς μιλήστε με τον Ιατρό σας.

Φεύγοντας μιλάω με τον Ιατρό μας που μας παρακολουθούσε και μας καθησυχάζει ότι μάλλον είναι από το έντερο και είναι κολικός εντέρου αφού το υπερηχογράφημα στο Νοσοκομείο Τρίπολης ήταν καλό και μας προτείνει να πάρουμε κλύσμα και ένα Σπασμοαποτελ ή μποσκοπαν ή ντουφαλακ χάπια οπότε μας καθησυχάζει έχουν ηρεμήσει οι πόνοι κάπως και φεύγουμε από το Νοσοκομείο Τρίπολης χωρίς να μας δει ο επιμελητής καθόλου χωρίς να κάνει τον κόπο να κατέβει μερικά σκαλιά για μια ανθρώπινη ζωή.

Πάμε σπίτι μας στην Νεμέα Κορινθίας που μένουμε και αφού μέχρι τις 23:00 το βράδυ οι πόνοι έχουν γίνει μικρή ενόχληση, κοιμόμαστε ήσυχοι.
Το πρωί κατά τις 6:00 την ξαναπιάνουν πόνοι δυνατοί ποιο δυνατοί αυτήν την φορά την βάζω στο αυτοκίνητο και φεύγω για το Νοσοκομείο Άργους εκεί πάω ζητάω γυναικολόγο γρήγορα και με ρωτάνε τι έχει και τους απαντώ τι μου είπαν από Τρίπολη και τι είπε ο θεράποντας Ιατρός μας βγαίνει ο γυναικολόγος που εφημέρευε γρήγορα και την βάζει για υπέρηχο βγαίνει έξω και μου λέει, γεννάει…. τρελάθηκα!!!!

Κινητοποιεί άμεσα Νοσηλευτικό προσωπικό μαίες και όποιον άλλο χρειαζόταν μαζί του και την βάζει να γεννήσει άμεσα στις 06:45, φτάσαμε στις 7:00 η γυναίκα μου γεννούσε.

Μετά από 30 λεπτά περίπου είχαν γεννηθεί 2 παιδάκια ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, έχει φωνάξει άμεσα ασθενοφόρο για να διακομισθούν τα έχουν πάρει μαζί με τον παιδίατρο και λοιπό προσωπικό και προσπαθούν να τα σταθεροποιήσουν για να φύγουν για Αθήνα άμεσα.

Στις 8:05 μαθαίνω τα άσχημα νέα το πρώτο είχε φύγει από την ζωή και προσπαθούσαν να σώσουν το δεύτερο έως τις 10:43 όπου πάλευε με νύχια και δόντια να κρατηθεί το παιδάκι στην ζωή δυστυχώς έφυγε και αυτό μαζί και το ασθενοφόρο όπου περίμενε. 

Χάσαμε την γη, χάσαμε τον κόσμο όλο.

Αυτά σας τα λέω για να μην περάσει άλλος γονιός τα ίδια ξανά . Η Αδιαφορία του Ιατρού στο Παναρκαδικο και η έλλειψη Εντατικής στο Νοσοκομείο Άργους μας κόστισαν 2 παιδιά και πόσα ακόμα θα μπορούσαν να χαθούν επειδή η πολιτεία αδιαφορεί για τα πάντα. Επειδή ένας Ιατρος βαριέται να δει έναν ασθενή και βάζει τον ειδικευόμενο να εξετάσει μόνος του χωρίς να είναι παρών ο ίδιος σε περιστατικό.

Τα Νοσοκομεία της περιφέρειας πάσχουν από Ιατρούς από Ανθρώπους Από εξοπλισμό και όλα αυτά κοστίζουν το υπέρτατο αγαθό την ανθρώπινη ζωή.

Αν θέλετε να δημοσιεύσετε το κείμενο μου μήπως σωθούν κάποιες άλλες ζωές”

Τα πλήρη στοιχεία του καταγγέλλοντα βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας», αναφέρεται στο argolikeseidhseis.gr