ΝΕΜΕΑ: “Τα παράξενα και τα περίεργα των διαγωνισμών”

Από τον αρχηγό του συνδυασμού  «Νέα προοπτική –κίνηση πολιτών»  του δήμου Νεμέας, Απ. Καραχοντζίτη, αναφέρεται:

«ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

Αγαπητοί Συνδημότες,

Σήμερα για ακόμα μια φορά επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για δυο σοβαρά κατά τη γνώμη μας θέματα τα οποία τέθηκαν από το συνδυασμό μας στα πρόσφατα δημοτικά συμβούλια και όχι μόνο.

-Το 2019 ο Δήμος Νεμέας εντάχθηκε σε πρόγραμμα του «πράσινου ταμείου» με τίτλο «αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων και χώρων πρασίνου Δήμου Νεμέας» , το οποίο αφορούσε την προμήθεια υπαίθριων οργάνων γυμναστικής , με προϋπολογισμό 165.549,32 ευρώ. 

Στο συμβούλιο της οικονομικής επιτροπής στο οποίο εκπρόσωπος του συνδυασμού μας είναι ο κύριος Κασκαντάμης Παναγιώτης εξέφρασε την ανησυχία μας , μιας και η διακήρυξη του διαγωνισμού ήταν πολύ «κλειστή» και κατά τη γνώμη μας περιόριζε στο ελάχιστο τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων.Εκφράσαμε έντονα τις επιφυλάξεις μας , όπως ομοίως έκανε και η εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μαζί για τη Νεμέα» κυρία Φιλντίση Ιωάννα , η οποία και δεν το ψήφισε.

Η επιβεβαίωση των όσων λέγαμε ήρθε λίγες μέρες πριν όταν και το έργο «κέρδισε» εταιρεία με την ελάχιστη έκπτωση 1% . Παρακάτω σας επισυνάπτουμε τις τιμές με τις οποίες θα αγοράσει ο Δήμος Νεμέας τελικά τα διάφορα όργανα και με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να βρείτε τη μεγάλη διαφορά σε αντίστοιχα όργανα γυμναστικής.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να κηρυχθεί  άγονος ο διαγωνισμός διότι ζημιώνει τον Δήμο και με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να πάρουμε αρκετά ακόμα όργανα γυμναστικής για τη Νεμέα και τα χωριά μας. Προφανώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον του Δήμου γιατί δεν ξέρουν, ή γιατί πολύ απλά δεν θέλουν.

-Το δεύτερο θέμα αφορά το έργο της ανάπλασης της κυκλικής πλατείας όπου επίσης τον διαγωνισμό κέρδισε η ίδια εταιρεία με την  επίσης ελάχιστη έκπτωση 1% . Σας επισυνάπτουμε  τον κατάλογο με τις τιμές και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως ο χλοοτάπητας του δημοτικού σταδίου Νεμέας θα κοστίσει 152.000 ευρώ (περ. 9στρ.), ενώ μόνο για 2,6 στρέμματα στην κυκλική πλατεία πληρώνουμε 110.000 ευρώ. Φανταστείτε λοιπόν πόσα περισσότερα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα ίδια χρήματα.

Δυστυχώς  η έγκριση του διαγωνισμού γίνεται μόνο από την οικονομική επιτροπή, στην οποία έχει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος  που επιμένει να τα βλέπει όλα καλά. Ενώ η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (τουλάχιστον 11, ίσως και περισσότεροι) στηρίζουν την άποψη πως οι διαγωνισμοί  πρέπει να κηρυχτούν  άγονοι μιας και δεν είναι προς το συμφέρον του δήμου.  Για  αυτό το λόγο ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Καραχοντζίτης Απόστολος κάλεσε τον δήμαρχο να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Όσο για την αισθητική της πλατείας, όπως θα δείτε και εσείς με 230.000 ευρώ θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε μία πλατεία στην είσοδο της Νεμέας που θα θυμίζει στον επισκέπτη πως μπαίνει στην «πρωτεύουσα» του κρασιού και του μύθου.   

Αντ αυτού θα έχουμε γκαζόν, πλαστικό τάπητα, φασκόμηλο και Ελληνική χλωρίδα….

Για τον συνδυασμό Νέα προοπτική –κίνηση πολιτών

Καραχοντζίτης Απόστολος»