ΝΕΜΕΑ: …Στόλισαν τον δήμαρχο! -…Του είπαν ευθέως ότι είναι ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας και μακράν νυχτωμένος!!!

…Τον στόλισαν κανονικά τον δήμαρχο Νεμέας Κ. Φρούσιος! Του είπαν ευθέως ότι είναι ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας και μακράν νυχτωμένος!!! Του τόνισαν την άγνοιά του!

…Τι να πρωτομαζέψει ο Κ.Φρούσιος στην παρακάτω επιστολή;

Αλλά τι να περιμένουν οι ίδιοι οι κάτοικοι στη Νεμέα από έναν δήμαρχο που ο Σ. Πέτσας έλεγε μπροστά στα μάτια του (σε επίσκεψή του στη Νεμέα) ότι δεν θα κλείσει κάποιο τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή του και σε επόμενη δήλωσή του ο Σ. Πέτσας …είπε άλλα! Και αντι να βγει ο δήμαρχος Νεμέας και να καταγγείλει …έστελνε άλλες ανακοινώσεις και επιστολές για άλλα θέματα …και τελικά τα άκουσε!

Η απάντηση της εταιρείας ΓΕΩΜΠΡΕ ΑΕ (επιχείρηση μεταποίησης, συσκευασίας και εμπορίας σταφίδας Κορινθιακής και σουλτανίνας) στον δήμαρχο Νεμέας:

“Κύριε Δήμαρχε,

Με βάση το περιεχόμενο της πρόσφατης επιστολή σας προς τον κ Πρωθυπουργό  Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με πολλαπλούς αποδέκτες για την πτώση τιμής της Κορινθιακής σταφίδας και Σουλτανίνας ,  που έμμεσα πλην σαφώς μας φωτογραφίζει και μας εκθέτει και δεν μπορεί αυτό να αγνοηθεί, αλλά  και από αυτό της από 24.5.21 ομοίως προς τον κ Λιβανό, σχετικά με το πρόβλημα της Κορινθιακής σταφίδας, προκύπτει ότι κατέχετε  την μοναδική αλήθεια και το αλάθητο γι αυτό, θεωρώντας εαυτόν, ειδημονέστερο των ειδημόνων.

Όμως δυστυχώς,  όπως θα καταδειχτεί στη συνέχεια, είστε εν προκειμένω, εκτός πραγματικότητας, μακράν νυχτωμένος , εκτός αν συνειδητά και για  δικούς σας προσωπικά λόγους, συντάσσεσθε απολύτως και προωθείτε τις θέσεις του ενός «στρατοπέδου» μιας και κάποιοι συνυπογράφοντες είναι μεσίτες της ΠΕΣ Αιγίου.

Αν είχατε φροντίσει κ Δήμαρχε , να ενημερωθείτε για τις απαντήσεις που έδωσε ο κ Λιβανός στη Βουλή, σε σχετική επερώτηση, των κ.κ Αραχωβίτη, Καραθανασοπουλου, θα είχατε υπ’ όψη σας κάποια αδιάσειστα δεδομένα, (στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT, κ.α) και ασφαλώς θα ήταν διαφορετικό το περιεχόμενο της παρέμβασής σας.

Αν είχατε πληρέστερη, πλέον της πιο πάνω  ενημέρωσης, την οποία ουδέποτε επιδιώξατε και από  τα δύο «στρατόπεδα» θα είχατε διαπιστώσει ότι το πρόβλημα των αποθεμάτων δεν ήταν πρόβλημα εκ της πανδημίας, αλλά καθαρά πρόβλημα διαχείρισης του προϊόντος, που αποκλειστικά βαραίνει τον ηγέτη του κλάδου, αφού βρέθηκε, πολύ πριν  ολοκληρωθεί η σεζόν και η νέα παραγωγή, να θέτει  ζήτημα αποθεμάτων, απόσυρσής τους και πτώσης των τιμών, στέλνοντας έτσι καταστροφικά για το προϊόν  μηνύματα στις αγορές του εξωτερικού.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε κ. Δήμαρχε, αφού εισηγείσθε συγκεκριμένα μέτρα, ότι η Κορινθιακή κατέχει μόνο το 5% στην Ευρωπαϊκή αγορά της ξερής σταφίδας και το 1,5% της παγκόσμιας, γεγονός που αναδεικνύει ζητήματα διαχείρισης του προϊόντος και όχι όγκου διαθέσιμης ποσότητας,  όταν μάλιστα  για την προώθησή της Κορινθιακής στην Νοτιοανατολική Ασία, δόθηκε πολύ πρόσφατα, γενναία επιδοτούμενο πρόγραμμα 2,5 εκ ευρώ στην ΠΕΣ Αιγίου. Γνωρίζετε μήπως το αποτέλεσμά του;

Από πού και ως πού κ Δήμαρχε ή μη απόσυρση θα οδηγούσε «νομοτελειακά» στην πτώση των τιμών , αφού ήδη από της ανακοινώσεως των αποθεμάτων, η αγορά πάγωσε κυριολεκτικά εν αναμονή της πτώσης και η ζήτηση κατέρρευσε; . Να ποιό είναι το πρόβλημα! Και  να που οι καιρικές συνθήκες φρόντισαν να   «αποσύρουν» με τον δικό του τρόπο τα αποθέματα και παρόλα αυτά οι διεθνείς αγορές δεν ανοίγουν ούτε με τις εξευτελιστικές τιμές που προσφέρονται από τους εξαγωγείς, την ώρα που οι Τούρκικες και Ιρανικές Σουλτανίνες κάνουν πάρτι με τιμές 15% ακριβότερες από πέρυσι. Φταίει κ Δήμαρχε η πανδημία και τώρα;

Έχετε αντιληφθεί κ Δήμαρχε ότι με την στήριξη της πρότασης για απόσυρση των αποθεμάτων, στηρίζετε εν προκειμένω, όχι τον αγρότη που πρέπει να είναι ο αντικειμενικός σας σκοπός, αλλά τους ισόβιους διοικούντες τις Ενώσεις και τους διαπλεκόμενους με αυτούς; Η  κατάντια της τοπικής Ένωσης,  δεν σας προβληματίζει;

Η ουσιαστική χρεοκοπία της και η αντιδεοντολογική της λειτουργία   δεν θίγει – και από ποιούς – συμφέροντα των αγροτών και του Δημοσίου;  Έχετε  κάνει κάτι εσείς ή ο Αγροτικός Σύλλογος; Δηλαδή επιδιώκετε να πάρει τα χρήματα η ΠΕΣ Αιγίου και όχι οι παραγωγοί;

Αναφέρετε στην επιστολή σας και ξεκάθαρα αναφέρεστε σε μας,  ότι λέμε ότι δεν έχουμε παλετοκιβώτια. Αλήθεια γνωρίζετε πόσα έχουμε δώσει και πόσα ευρίσκονται γεμάτα στην αποθήκη μας, πόσα είναι στα χέρια αγροτών,  πόσα  διαθέτουμε και αν έχει αδειάσει κανένα από τα γεμάτα;

Γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο με τον πλέον διαφανή τρόπο, τιμή, επειδή πάνω μας κρέμεται  η σπάθα του ηγέτη του κλάδου, ο οποίος προσπαθεί, διαπράττοντας έγκλημα κατά του προϊόντος, να «δικαιωθεί» για τις προβλέψεις του, προσφέροντας στην κύρια και αδηφάγα αγορά της Αγγλίας, τιμές κατώτερες και από αυτές της Σουλτανίνας; Ασφαλώς θα γνωρίζατε αν είχατε επιδιώξει ενημέρωση και από το άλλο «στρατόπεδο».

Αναφέρεσθε κ Δήμαρχε σε μάσκες και σκοπούς. Ποιός φοράει μάσκες και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ο μασκοφόρος; Η απάντηση, όπως προκύπτει από τα προηγούμενα και τα επόμενα  είναι ρητορική κ Δήμαρχε με την παρέα σου..

Κορωνίδα της άγνοιά σας κ Δήμαρχε, είναι ο ισχυρισμός σας ότι θα στοιχίσει λιγότερο στο κράτος η απόσυρση, από οποιοδήποτε άλλο μέτρο, π.χ   απ’ ότι η απ’ ευθείας ενίσχυση των παραγωγών. Αν φροντίζατε να ενημερωθείτε γι’ αυτό, ώστε να μη αυταπατάστε ή  να παραπληροφορείτε τον κόσμο,  θα αποφεύγατε παντελώς τον ισχυρισμός σας αυτόν, ο οποίος εκτός των άλλων, στηρίζει αντί για τον αγρότη, τους  «προστάτες» του.

Επ’ αυτού κ Δήμαρχε, ήταν και είναι σταθερά η πρότασή μας, εξ αρχής , δηλαδή η ενίσχυση απ’ ευθείας του αγρότη μέσω του μηχανισμού της συνδεδεμένης ή άλλου τρόπου.

Παρεμπιπτόντως κ Δήμαρχε θα ήταν ενδιαφέρον  να γνωρίζατε  πόσοι από τους ιδιώτες εξαγωγείς Κορινθιακής, που τους θεωρείτε την κακή πλευρά του προϊόντος, έχουν πτωχεύσει και πόσοι από αυτούς έχουν μεγαλουργήσει. Το ίδιο και για τις   Ενώσεις , όπου όμως αυτές μεν χρεοκόπησαν- κάποιες , όπως η τοπική, ρίχνοντας  φέσι στους αγρότες μέλη τους-  οι δε ιθύνοντές τους ζουν και βασιλεύουν

Παρά ταύτα  επισημαίνουμε κ Δήμαρχε ότι είναι επιβεβλημένες και επαινετές  οι προσπάθειές σας και οι προθέσεις σας για επίλυση τους προβλήματος, εκτός βέβαια  αν δεν είναι προθέσεις και είναι προφάσεις…

Ευχαριστούμε  για το ενδιαφέρον σας.

Με εκτίμηση

Γ.ΓΕΩΜΠΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΝΕΜΕΑΣ Α.Ε”.