Νοσοκομείο Κορίνθου: «Κόσμημα» η μαιευτική –Σοβαρό πρόβλημα στην παιδιατρική –Το παράλογο της υπόθεσης…

Το νοσοκομείο Κορίνθου είναι γνωστό σε όλους ότι ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων για την μαιευτική κλινική του η οποία λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια υποδειγματικά με τις φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού (ιατρικού και μαιών), υπο την καθοδήγηση του συντονιστού διευθυντού, γνωστού γυναικολόγου Νίκου Καμπά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 7-43-1024x576.jpg
Ο γνωστός γυναικολόγος Ν. Καμπάς

…Τι γίνεται μετά τον τοκετό;

Οι γυναίκες βρίσκονται σε καλές αίθουσες, αναγνωρίζοντας φυσικά την φροντίδα που τους παρέχουν οι μαίες.

Όλα τα παραπάνω είναι τα θετικά.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα το οποίο ΔΕΝ  έχει να κάνει με την μαιευτική. Έχει να κάνει με το τμήμα της παιδιατρικής! Είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί όπως πρέπει η παιδιατρική στο νοσοκομείο Κορίνθου το 2020!!!

Είναι το πρώτο πράγμα, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ, που ενδιαφέρει τους  γονείς του νεογέννητου: Μία παροχή στοιχειώδους υπηρεσίας όλο το 24ωρο.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 01-29.jpg

Διότι το οξύμωρο είναι ότι τώρα ήρθαν οι παιδίατροι και καλύπτουν από εφημερίες όλο το μήνα, όμως …το περίεργο είναι ότι η παιδιατρική δεν μπορεί να ανοίξει λόγω έλλειψης νοσηλευτών!!! Τι είχα Γιάννη …τι είχα πάντα! Ή δεν θα έχουμε γιατρούς ή δεν θα έχουμε νοσηλευτές!

Ως εκ τούτου συνεχίζεται αδιαλείπτως η διακομιδή νεογνών με το παραμικρό πρόβλημα σε νοσοκομεία των Αθηνών διότι δεν έχουμε την ανάλογη κάλυψη από την παιδιατρική.

Όπως για παράδειγμα  η αντιμετώπιση ενός ίκτερου στις πρώτες μέρες της γέννησης, λόγω έλλειψης «λάμπας», τα νεογνά διακομίζονται στην Αθήνα.

Η έλλειψη ειδικής “λάμπας” για την αντιμετώπιση του ίκτερου πρέπει να λυθεί κάποια στιγμή στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Δεν είναι δυνατόν η μοναδική ιδιωτική κλινική στην Κόρινθο να διαθέτει την «λάμπα» και το νοσοκομείο Κορίνθου να μην διαθέτει! Δηλαδή με τον παραμικρό ίκτερο του πρώτου 24ωρου αντί το παιδί να μπαίνει στοιχειωδώς σε μία λάμπα για να δούμε αν θα βελτιωθεί ο ίκτερος διακομίζεται ΑΜΕΣΑ στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται στην ψυχολογία της μητέρας που αποχωρίζεται το μωρό της, την οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας με το πέρα -δώθε Κόρινθος-Αθήνα και εν συνεχεία την δυσφήμιση του νοσοκομείου μας.

Αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να λυθούν ΑΜΕΣΑ.

Διαφορετικά όσες προσπάθειες και να κάνουν οι γιατροί στην μαιευτική η ανασφάλεια των γονέων μετά τον τοκετό (για το διάστημα που θα χρειαστεί να μείνουν στο νοσοκομείο) θα παραμένει!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6.-38.jpg
Αυτές θεωρούμε ότι είναι και οι προτεραιότητες του νέου διοικητή, ώστε να πετύχει αυτά που δεν κατάφεραν άλλοι…

Περίπου ενάμιση μήνα βρίσκεται ο Γρηγόρης Καρπούζης στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου και δείχνει ότι έχει όρεξη για δουλειά! Θεωρούμε ότι τα παραπάνω θέματα είναι στις βασικές προτεραιότητές του! Ελπίζουμε ότι την ίδια άποψη έχει και ο ίδιος ο κ. Καρπούζης. Γιατί το θέμα είναι φεύγοντας κάποια στιγμή ο κ. Καρπούζης από τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Κορίνθου να έχει προσφέρει ουσιαστικό έργο και να έχει λύσει προβλήματα που δεν έλυσαν άλλοι!

Αυτά τα θέματα στο νοσοκομείου τους “αγγίζουν” άραγε;

Δεν γνωρίζουμε αν τα παραπάνω θέματα του νοσοκομείου Κορίνθου “αγγίζουν” και τους Κορίνθιους βουλευτές, της κυβέρνησης υποτίθεται!

Ε.Σ