Νοσοκομείο Κορίνθου: Ο νεκρός πως “κατεβαίνει” στο νεκροτομείο; -Τι ΔΕΝ είπε ο διοικητής στη συνέντευξη για τους κινδύνους από την ΜΕΘ για τον κορονοϊό!

…Κάτι από “απολογισμό” της έως τώρα θητείας του στο νοσοκομείο Κορίνθου θύμιζε η συνέντευξη τύπου του διοικητή Γρηγόρη Καρπούζη την Τρίτη το μεσημέρι!

Μιλούσε επι μισή περίπου ώρα για διάφορα θέματα που αφορούσαν το νοσοκομείο Κορίνθου και όταν ήρθε η ώρα να ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι τους είπε να αρκεστούν ο καθένας σε μία και μόνο ερώτηση (να φανταστεί κανείς ότι μαζί με εμάς πέντε ήταν όλα τα Κορινθιακά ΜΜΕ που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη!!!). …Αλλά χρόνος για ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν υπήρχε παρα μόνο μισή ώρα να μιλάει ο κ. Καρπούζης …για διάφορα θέματα του νοσοκομείου Κορίνθου!

Το κακό είναι ότι έγινε η συνέντευξη τύπου και τα πράγματα κάθε άλλο παρα ξεκαθάρισαν για το πόσο τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων, γιατρών αλλά και όσων βρεθούν στο νοσοκομείο από τη λειτουργία της ΜΕΘ κορονοϊού!

Ο κ. Καρπούζης το μόνο που έκανε ήταν να τονίσει ότι η ΜΕΘ για τον κορονοϊό λειτουργεί με τις προδιαγραφές που χρειάζεται καθώς το νοσοκομείο προχώρησε και στην εγκατάσταση συστήματος αρνητικής πίεσης! …Και τώρα θέλει να μας “πείσει” ο κ. Καρπούζης ότι όλα βαίνουν καλώς στο νοσοκομείο Κορίνθου;

Είχαμε στη διαθεσή μας μία σειρά ερωτήσεων για να ξεκαθαρίσει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε καθώς μας επέτρεψαν (όπως και στα υπόλοιπα ΜΜΕ) μόνο μία ερώτηση!

Τι ανέφερε ο διοικητής για την εργαζόμενη

Λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα η μοναδική ερώτηση που κάναμε προς τον διοικητή ήταν η εξής:

-Γιατί κλήθηκε σε απολογία μία εργαζόμενη που υπάγεται στο νοσοκομείο Κορίνθου τη στιγμή που σε σχόλιό της ανέφερε ότι η ΜΕΘ δεν τελεί τις προδιαγραφές που χρειάζεται, κάτι που είχε αναφέρει πρόσφατα σε δηλώσεις του σε μεγάλα ΜΜΕ και ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής κ. Ν. Καμπάς;

Η απάντηση του κ. Καρπούζη ήταν η εξής: “Ο κ. Καμπάς είχε εκφράσει πράγματι τις επιφυλάξεις του προτού γίνει η μεταφορά της κλινικής η οποία ήταν δίπλα από τη ΜΕΘ, η οποία τελικά πήγε σε άλλο χώρο. Στη συνέχεια με ευχαρίστησε για την μεταφορά αυτή. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα. Τώρα αν κάποιοι αποσπασματικά θέλουν να πούνε ότι δεν λειτουργεί σωστά η ΜΕΘ μας, σας λέω ότι η ΜΕΘ βελτιώθηκε αν και δεν όφειλε για να είμαστε ακόμα καλύτερα, βελτιώσαμε το σύστημα του εξαερισμού.

Συνεπώς τα όσα λέγονται, λέγονται από άτομα τα οποία δεν είναι σχετικά, τα οποία δεν εργάζονται στη ΜΕΘ και εργάζονται σε απόσταση. Όπως ξέρετε στο νοσοκομείο ανήκει και το ΚΕΦΙΑΠ το οποίο απέχει 10 χιλιόμετρα. Αυτοί που εργάζονται πιο μακριά από το νοσοκομείο καλό θα είναι να είναι περισσότερο ενημερωμένοι όταν αναφέρονται σε τόσο σοβαρά θέματα”

Κε Καρπούζη …μόνο αυτά έθιξε ο κ. Καμπάς;

Ως πρώτη απάντηση στον κ. Καρπούζη να αναφέρουμε ότι ο κ. Καμπάς είχε θίξει και άλλα ζητήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν! (για υπενθύμιση δείτε τη σχετική ανάρτηση με τίτλο: “Απειλείται το νοσοκομείο Κορίνθου! -…Το υπουργείο ακούει; -Κραυγή απόγνωσης από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου…”

Επειδή όμως δεν θα μας δόθηκε η ευκαιρία να ρωτήσουμε τον κ. Καρπούζη για το γενικό ζήτημα που προκύπτει από τη ΜΕΘ κορονοιού στο νοσοκομείο Κορίνθου θα το κάνουμε τώρα γιατί θεωρούμε ότι ΕΔΩ ίσως “κρύβεται” το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει σε ότι αφορά τη μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους του νοσοκομείου! Γιατί με έναν εξαερισμό στη ΜΕΘ και μία μεταφορά της μαιευτικής κλινικής, όπως σε γενικές γραμμές τονίζει ο κ. Καρπούζης, δεν θεωρούμε ότι λύθηκε το πρόβλημα μετάδοσης του κορονοιού!

Και επειδή κάνουμε χρόνια ρεπορτάζ και γνωρίζουμε σχεδόν “απέξω” τους χώρους του νοσοκομείου Κορίνθου (και ας μην εργαζόμαστε εκεί) ρωτάμε τα εξής τον διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου:

-Η μονάδα για τον κορονοιό μήπως μετακόμισε και λύθηκε το πρόβλημα; Δεν είναι κοινός ο διάδρομος όπου πηγαίνουν τα φαγητά στην παθολογική και ψυχιατρική κλινική; Εκεί δεν τίθεται θέμα διασποράς τους ιού;

-Τα περιστατικά κορονοϊού που έρχονται από άλλα νοσοκομεία της χώρας δεν μπαίνουν στο ίδιο ασανσέρ όπου μπαίνουν και οι τροφές;

-Τι χρησιμοποιείται …για να φτάσει ο νεκρός στο νεκροτομείο; Μήπως ΤΟ ΙΔΙΟ ασανσέρ που χρησιμοποιούν καθημερινά εργαζόμενοι και γιατροί; Εκεί δεν τίθεται θέμα μόλυνσης και διασποράς του ιού;

-Ο νεκρός “κατεβαίνει” με όλες τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ;

-Οι καθαρίστριες των ασανσέρ είναι κατάλληλα εξοπλισμένες με τις ειδικές στολές που βλέπουμε στο διαδίκτυο;

-Έχει το νοσοκομείο της Κορίνθου τις χωροταξικές προδιαγραφές για να διαθέτει μονάδα covid;

-Η ΜΕΘ κορονοϊού μήπως έφυγε από την “καρδιά” του νοσοκομείου; …Την χτίσατε αλλού;

-Μήπως για αυτά τα πέντε κρεβάτια για τον κορονοιό διαταράξατε την λειτουργία όλου του νοσοκομείου, το οποίο είναι σε κομβικό σημείο και εξυπηρετεί περιστατικά ενός μεγάλου νομού ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ;

Αυτά χρειάζονταν να απαντήσετε κε Καρπούζη στην συνέντευξη τύπου και όχι να κάνετε έναν …μίνι “απολογισμό” της θητείας σας καθώς να εστιάσετε ότι η ΜΕΘ έχει εξαερισμό και ότι τελεί τις προδιαγραφές που χρειάζεται!

Γιατί ο κίνδυνος διασποράς των μικροβίων κε Καρπούζη είναι στα ερωτήματα που θέτουμε παραπάνω! Και επειδή δεν μας δώσατε την ευκαιρία να τα θέσουμε στη συνέντευξη τύπου σας ρωτάμε σήμερα! Μόνο αν υπάρξουν αυτές οι απαντήσεις θα πειστούν οι Κορίνθιοι για τι πραγματικά συμβαίνει στο νοσοκομείο Κορίνθου και πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα για εργαζόμενους και γιατρούς εξαιτίας της λειτουργίας ΜΕΘ για τον κορονοϊό! Τα υπόλοιπα τα θεωρούμε ότι είναι …άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και κάθε άλλο παρά ηρεμούν τους Κορίνθιους!

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση με τίτλο: …Εδώ ο κόσμος χάνεται και στο νοσοκομείο Κορίνθου θέλουν κλειστά στόματα! -Σε απολογία η εργαζόμενη!