ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ξεκινά η κατασκευή του μουσικού σχολείου! -Γ. Πούρος: “Το έργο αυτό είναι μία προσωπική επιτυχία του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου”

Άλλο ένα σημαντικό έργο, το οποίο παρά τις δυσκολίες, προχωράει στο δήμο Κορινθίων και φέρει τη σφραγίδα του σημερινού δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου ο οποίος κατάφερε και εξασφάλισε μία γενναία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ύψους 11.000.000 ευρώ!!!

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται:

“Ξεκινά η κατασκευή του μουσικού σχολείου!

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΚΤΕΡ ΑΕ κ Αθανάσιο Σίψα η σύμβαση για την κατασκευή του μουσικού σχολείου στην Κόρινθο .

Τα βασικά στοιχεία του έργου είναι: προϋπολογισμός 11,2 εκ. ευρώ, έκπτωση 15% ημερομηνία υποβολής της πρότασης για χρηματοδότηση 7.4.2021, ημερομηνία ένταξης σε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Τρίτσης 22.10.2021 ημερομηνία υπογραφής σύμβασης 28.11.2023 , ανάδοχος η εταιρία ΕΚΤΕΡ ΑΕ , περίοδός υλοποίησης 24 μήνες  

Μιλώντας για το έργο ο δήμαρχος Βασιλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το δήμο Κορινθίων και αφορούσαν τη μελέτη, τις αδειοδοτήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου καθώς και στην ωφέλεια που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία από ένα σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει 250 μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα έχει χώρους κατάλληλους για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Παρόντες στην υπογραφή στην οποία και μίλησαν , ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Πούρος ,ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Τσολάκης ,ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Κουϊνης και εκ μέρους της εταιρείας ο πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ ΑΕ Αθανάσιος Σίψας και ο Απόστολος Μπακογιάννης γενικός διευθυντής”, αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Γ. Πούρος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το έργο αυτό είναι μία προσωπική επιτυχία του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου ο οποίος κατάφερε και εξασφάλισε μία γενναία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ύψους 11.000.000 ευρώ. Το έργο αυτό δεν θα εξυπηρετήσει μόνο το δήμο Κορινθίων αλλά και όλους τους δήμους της Κορινθίας καθώς θα φιλοξενήσει παιδιά που έχουν τάση στη μουσική (από όλο το νομό). Ίσως χρειαστεί στο μέλλον να γράψουμε και μερικές σελίδες στο βιβλίο του μουσικού σχολείου Κορίνθου από τις δυσκολίες που πέρασε αδειοδοτικά για να γίνει αυτό το έργο…”