Ξεπέρασαν τους 600 μετανάστες στη δομή του στρατοπέδου της Κορίνθου –Περισσότεροι από 1000 στο κλειστό κέντρο!!!

Μία εικόνα για το τι συμβαίνει στο κέντρο μεταναστών της Κορίνθου, από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ! Ο χώρος του στρατοπέδου από τη μία πλευρά στην άλλη γέμισε με μετανάστες. Και έχουμε τους τρεις Κορίνθιους βουλευτές Ταγαρά, Δήμα και Σούκουλη …που κάνουν πως δεν βλέπουν! Τελευταία το ίδιο κάνει και ο δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος!!!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας και αν. Τομεάρχης για τη Μεταναστευτική Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις συνθήκες φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη νέα «άτυπη» δομήτου στρατοπέδου της Κορίνθου.

Ο Γ. Ψυχογιός τόνισε πως «χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός, άρχισε να λειτουργεί «άτυπη» ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου. Εκεί έχουν ήδη μεταφερθεί πρόσφυγες από τις εκκενώσεις των καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας ενώ έχουν αρχίσει να μεταφέρονται και αιτούντες άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πληθυσμός των φιλοξενούμενων έχει ήδη υπερβεί τους 600.

Βάσει αυτών των δεδομένων, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Οικονόμου, τι θα πράξει για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τη φιλοξενία τους, το χρονοδιάγραμμα για τη διαμονή τους στη δομή και τη μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες σε διαμερίσματα, αλλά και σε δομές φιλοξενίας, αλλά και πώς θα αντιμετωπίσει τις επείγουσες ανάγκες που υπάρχουν για την ύπαρξη γιατρών, ψυχοκοινωνικής στήριξης και βασικών υποδομών.

Ο υφυπουργός της ΝΔ δεν έδωσε καμία απάντηση επί της ουσίας στα ζητήματα που έθεσε λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για μια προσωρινή δομή, στην οποία μάλιστα η Πολιτεία δεν έχει αρμοδιότητα.

Ο Γ. Ψυχογιός στη δευτερολογία του αναφέρθηκε στα κλειστά κέντρα κράτησης που αποτελούν προτεραιότητα της ΝΔ, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΠΡΟΚΕΚΑ της Κορίνθου που ήδη τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ έχει γεμίσει κρατούμενους και μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 1.000 ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες. Τέλος, επέμεινε στις επείγουσες παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν στη δομή και τον προγραμματισμό για την στέγαση των ανθρώπων σε αξιοπρεπείς δομές, ενώ αναφέρθηκε και στην συμβολή του κινήματος αλληλεγγύης στη βελτίωση της κατάστασης…»