…Ξεφεύγει η κατάσταση! Η Κόρινθος σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί στο μεταναστευτικό …με την ανοχή των πολιτικών!

Από το “Κίνημα Αλλαγής” στην Κορινθία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τους Διοικητές της κλειστής και της ανοικτής δομής προσφύγων στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη στην Κόρινθο, με τον Διοικητή και εκπροσώπους ιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στον ουσιαστικό διάλογο που ακολούθησε,αναδείχθηκαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δομές όσο και το Νοσοκομείο Κορίνθου. 

Αρχικά προκύπτει ότι η Κόρινθος εξακολουθεί να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.  Η κυβέρνηση  πρέπει να προγραμματίσει τον δίκαιο επιμερισμό των αιτούντων άσυλο σε όλη την επικράτεια της χώρας δημιουργώντας μικρές και λειτουργικές δομές. 

Οι δομές στην Κόρινθο  έχουν περισσότερο πληθυσμό από αυτόν που πραγματικά μπορούν να διαχειριστούν  και καθιστούν πολύ δύσκολο το στόχο (ειδικά για την ανοιχτή δομή) της αποφυγής της γκετοποίησης του διαμένοντος πληθυσμού…»

ΣΣ. Συμφωνούμε με αυτά που διαβάζουμε στο παραπάνω δελτίο τύπου. Η Κόρινθος και συγκεκριμένα το κέντρο της γέμισε με μετανάστες με την ανοχή των Κορίνθιων πολιτικών.

Αρχικά με την ανοχή ΟΛΩΝ των Κορίνθιων βουλευτών.

Εν συνεχεία με την ανοχή και του σημερινού δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου γιατί επι θητείας του μπήκαν οι πρώτοι μετανάστες στην ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΟΜΗ (δίπλα από τα σπίτια των Κορινθίων). Βέβαια αυτά τα γνωρίζουν οι Κορίνθιοι …αλλά θα τα υπενθυμίζουμε και εμείς!

Κ.Ν