ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Αιχμές από την ΑΔΕΔΥ στο δήμο για το θάνατο της εργαζόμενης στην καθαριότητα -Μιλούν για μαύρη εργασία και ανασφάλιστους…

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας τραγικό θάνατο βρήκε η 45χρονη Ελένη Καραγιάννη τη στιγμή που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο όχημα. Όχημα που οδηγούσε 36χρονος προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 45χρονη! Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν τις 07:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι μέρες περνούν και από τη δημοτική αρχή του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης δεν έχουν βγάλει μία ανακοίνωση όπου να ξεκαθαρίσουν με στοιχεία αν η άτυχη γυναίκα τη στιγμή που προκλήθηκε το τραγικό δυστύχημα ήταν ασφαλισμένη ή όχι, γεγονός που δημιουργεί πλέον όλο και περισσότερα ερωτηματικά! 

ΑΔΕΔΥ: “Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και την υγεία και ασφάλειά τους ως κόστος”

Από την ΑΔΕΔΥ ανακοινώνεται:

“Για τον τραγικό θάνατο εργαζομένης στο Δήμο Ξυλοκάστρου

Στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως «αναλώσιμους»

Μέτρα προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της συναδέλφισσας εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, πολύτεκνης μητέρας, που έχασε τη ζωή της πέφτοντας θύμα της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και Τοπικών Αρχών, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και την υγεία και ασφάλειά τους ως κόστος.

Κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται, φτάνοντας στο σημείο αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν «συνυπογράψει» να χρησιμοποιούν εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα με «μαύρη» εργασία, δηλ. με «ψίχουλα» και ανασφάλιστους.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι «πέφτει από τα σύννεφα», γιατί το πλαίσιο αυτό έχει διαμορφωθεί έτσι με τις Νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων (Καλλικράτης, Κλεισθένης κ.λπ.) ώστε οι Ο.Τ.Α. να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ακόμα και στις μη ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες τους, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να μπορούν να τα «νομιμοποιούν» όλα, να κάνουν όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει όλο το απαράδεκτο αντεργατικό πλαίσιο και απαιτεί ΑΜΕΣΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες, την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια όλων των εργαζομένων καθώς και μέτρων στήριξης της οικογένειας της συναδέλφισσας. Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ”.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: …Ακόμα να παραιτηθείτε;

Κ.Ν