ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: …Έτσι ο Καραβάς “αδειάζει” τον Τσιώτο! -…Η σιωπή του δημάρχου …και οι αντιφάσεις! -…Πως τα γύριζε στο ΔΣ!

Με μία ανακοίνωση ο Σ. Καραβάς και ο συνδυασμός του “αδειάζουν” τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Β. Τσιώτο με αφορμή …τα περίεργα για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή!

Ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, τους εκθέτουν όλο και περισσότερο!

Το θέμα το ανέδειξε από την πρώτη στιγμή ο Σ. Καραβάς που ξεχωρίζει πλέον για την αντιπολίτευση στο δήμο, ο οποίος μάλιστα έχει δείξει ότι δεν κάνει εκπτώσεις αν κάτι θεωρεί στραβό! Δυνατό χαρτί αυτό για τον Σ. Καραβά που θα το βρει μπροστά του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές

Αξίζει να διαβαστεί παρακάτω το “άδειασμα” που έκανε ο Καραβάς στον δήμαρχο και τον εκθέτει στους δημότες! Οι δημότες σίγουρα θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους…

Από το συνδυασμό του Σ. Καραβά στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται:

“Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 9/11/2022 μεταξύ των θεμάτων προς ενημέρωση υπήρξε και το θέμα της απ΄ ευθείας ανάθεσης ποσού 3.600.000 ευρώ για έργο που αφορά την αγροτική οδοποιία.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι:

  • Η επισκευή και η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας είναι τακτική ετήσια ανάγκη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με έργα που πρέπει να εκτελούνται σε τακτική βάση και σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές βάσει των επιτρεπόμενων καιρικών συνθηκών.
  • Θέλουμε να γίνει το έργο, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από τον πανικοβλημένο Δήμαρχο.
  • Επιθυμούμε το έργο να γίνει με δημοπράτηση και όχι με απευθείας ανάθεση, καθώς με την δημοπράτηση θα προκύψουν ωφέλειες άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το δημόσιο και τους δημότες.
  • Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος οφείλει να προφυλάσσει το συμφέρον των δημοτών και όχι των εργολάβων. Η τοποθέτησή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ως «εκπρόσωπος» των εργοληπτικών εταιρειών είναι μακριά από τα συμφέροντα των συνδημοτών μας.
  • Σεβόμενοι τους συνδημότες μας υποβάλλαμε νόμιμη ένσταση-προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της απ’ ευθείας ανάθεσης σε προσφορές με εκπτώσεις 1% και 1,03% σε έργο 3,6 εκατομμυρίων ευρώ (που στην πορεία έγιναν μέσω διαπραγμάτευσης στο τεράστιο 5%)
  • Στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ουδέποτε προσφύγαμε εμείς.
  • Tο Ελεγκτικό συνέδριο με την υπ΄ αριθμ. 733/19-9-2022 πράξη του αναβάλλει την έκδοση της απόφασης και διατάσσει τη συμπλήρωση του φακέλου.
  • Tο Ελεγκτικό συνέδριο σας ζητά μια σειρά από έγγραφες διευκρινήσεις μεταξύ των οποίων καλείστε να αποδείξετε τη σύνδεση <ζχψωβητης θεομηνίας του 2018 με τις επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του έργου και σας παρατηρεί ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου υποδηλώνει ότι πρόκειται για κάλυψη τακτικών-πάγιων αναγκών βελτίωσης των αγροτικών δρόμων του Δήμου!
  • Αποκρύψατε ότι από τον Ιούλιο του 2020 που είχαμε δικαίωμα να υποβάλλουμε μελέτες υποβάλλαμε τον Μάρτιο του 2021 λόγω ανεπάρκειας!
  • Αποκρύψατε ότι γειτονικοί μας Δήμοι υπέβαλλαν εγκαίρως τις προτάσεις τους για έγκριση και τώρα ολοκληρώνουν αντίστοιχα και ανάλογα έργα με τη διαδικασία της δημοπράτησης.
  • Αποκρύπτετε ότι η χρηματοδότηση του έργου δεν θα χαθεί από οιανδήποτε ακύρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Σταματήστε την λάσπη και την συκοφαντία.

Ο Δήμαρχος για λόγους αφομοίωσης όπως ισχυρίζεται, συνεχίζει να μας δημιουργεί απορίες για την αιτία για την οποία προβάλλει ή τονίζει, κάθε φορά, ότι ψάχνουμε να βρούμε οσμές σκανδάλων ή σκάνδαλα ολόκληρα και ότι για εκείνον αποτελεί «δώρο» το διακύβευμα περί αμφισβήτησης της ηθικής υπόστασης της Δημ. Αρχής! Η μη κατανόηση της άσκησης του δικαιώματος του δημοκρατικού ελέγχου και η προσπάθεια για περιορισμό των «ορίων» δείχνει να συνεχίζεται. Όμως η εμφάνιση της «αυτoϋπονόμευσης» συνιστά μια αδιέξοδη επιχειρηματολογία. Κινούμενος σ΄ ένα πλέγμα αντιφάσεων ανέδειξε από τη επιχειρηματολογία του το φαινόμενο της «κοινωνικής φοβίας» ως νέο αγχωτικό σύμπτωμα.

Και εξηγούμαστε :

Τι μας είπε ο Δήμαρχος

(1:59΄:43΄΄της συνεδρίασης)«μοναδική σας επιδίωξη είναι η απαξίωση στα πάντα» αλλά αμέσως μετά συμπλήρωσε: «θέλω να είμαι δίκαιος, η παρουσία σας στα Δημ. Συμβούλια είναι πολύ προσεκτική»!

Η αποδοχή ότι η θεσμική μας λειτουργία είναι αποδεκτή μας αρκεί.

«…η απαξίωση είναι στο fb, στις πλατείες, στα καφενεία…»!

Δεν αντιλαμβανόμαστε την αοριστία αυτού του εξωθεσμικού ελέγχου αλλά είναι έκδηλη η εμφάνιση της «κοινωνικής φοβίας» απέναντι στη ρήση : «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Οφείλεται να κατανοηθεί ότι πέραν της πλειοψηφίας των αντιπολιτεύσεων, πρωτίστως, η κοινωνία και οι Δημότες τάσσονται κατά της απ΄ ευθείας ανάθεσης αυτού του έργου.

(2:09΄:34΄΄ της συνεδρίασης) : «1ο ερώτημα: Είναι νόμιμο ή δεν είναι ; …και μετά πάμε στο ηθικό …».

Για την πλευρά της «πολιτικής ηθικής» καμία αναφορά! Άκρα του τάφου σιωπή! Αλήθεια γιατί;

Από την άλλη πλευρά καλείστε να μας απαντήσετε: Ήταν νόμιμη η ένσταση-προσφυγή μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων;

Αυτό το ερώτημα παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο. Αλήθεια, γιατί μάχεστε τον εαυτό σας;

(2:09΄:44΄΄ της συνεδρίασης)«Είναι νόμιμο; Ποιος θα κρίνει; …… κανονικά αυτό το κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο ….το ανώτατο όργανο απ΄ το οποίο θα περάσει έτσι κι αλλιώς υποχρεωτικά…. ο κ. Καραβάς, απ΄ όλη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να μην περιμένει το Ελεγκτικό και να κάνει ένσταση και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο ….».

Ακροβατείτε κ. Τσιώτο στηριζόμενος ανάμεσα στη βάρκα του «ψεύδους» και στη βάρκα των «τεχνικών ανακριβειών». Πρωτοτυπήσατε καταργώντας τη χρήση των ενδίκων μέσων και την έννοια της εφαρμογής της ισχύος του δικαίου σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο υποστηρίζοντας ότι οι Δήμοι είναι ανήμποροι στις διαθέσεις των εργολάβων.

Σταματήστε την λάσπη και την συκοφαντία. Μαζέψτε τα «παπαγαλάκια» σας για την υπεράσπιση των δυσκολιών των αγροτών μας για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρεστε. Καμία θεσμικού τύπου συνάντηση ή παρέμβαση δεν έχετε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα με τον αγροτικό κόσμο.

Αυτό που δεν μπορείτε από τους δημότες να αποκρύψετε είναι το πενιχρό σας έργο σε σειρά θεμάτων και η αποκλειστική σας ευθύνη για την ανεπάρκεια την οποία εμφανίζετε.

Οι «Ορίζοντες δημιουργίας» θα συνεχίσουν την υπεράσπιση του δικαιώματος της άσκησης δημοκρατικού ελέγχου και του αντιπολιτευτικού τους ρόλου. Θα συνεχίσουμε την δική μας προσπάθεια για το έργο  αυτό προκειμένου να γίνει με τη νόμιμη δημοπράτηση και διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Ζητάμε αποτελεσματικό Δήμο, θέλουμε να τον αλλάξουμε και θα τον αλλάξουμε

Κ.Ν