ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Δωρεάν WiFi για όλους- Δείτε τα σημεία…

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με υπευθυνότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα ανταποκρίνεται στη πρωτοφανή κρίση που έχει πλήξει όλους μας. Παράλληλα, συνεχίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειες αυτές, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προετοιμάζεται και για την επόμενη μέρα. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, ανακοινώνεται η ενεργοποίηση του Προγράμματος WiFi4EU που αφορά στη δημιουργία έξι σημείων δωρεάν πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλών επιδόσεων. Αυτό το διάστημα υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να είναι έτοιμος – και με τη λήξη αυτής της κατάστασης – να παρέχει σε όλους τους δημότες και στους επισκέπτες του δωρεάν ασύρματο δίκτυο εκμεταλλευόμενος την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “WiFi4EU”. Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει τις δημοτικές ψηφιακές υποδομές δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής και εφαρμογών έξυπνων πόλεων (smart cities). 

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί, εξυπηρετούν πλήθος συνδημοτών αλλά και επισκεπτών του Δήμου:

  • στη κεντρική πλατεία “Αγ. Βλασίου” στο Ξυλόκαστρο,
  • στη κεντρική πλατεία Δερβενίου,
  • στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου και
  • σε 3 σημεία σε όλη τη περιοχή με ιδιαίτερο τουριστικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου (περιοχή «Σύθα» – κάλυψη έκτασης σχεδόν 70 στρεμ. ήτοι ανοικτό θέατρο «Βασ. Γεωργιάδης», κλειστό θέατρο «Αγγ. Σικελιανός» και αθλητικές εγκαταστάσεις (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις)…”