ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Οι ομαδικές στειρώσεις…και ο μπούφος! (φωτο)

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται: “Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με τα κτηνιατρεία της πόλης μας και το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, πραγματοποίησαν ομαδικές στειρώσεις.

Συνολικά, σε δύο μόνο ημέρες, τηρώντας τη νομοθεσία και μεριμνώντας για τη διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στειρώθηκαν πάνω από 120 αδέσποτες γατούλες.

Τέταρτη χρονιά προσφοράς – Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες!

Ως Δήμος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους κτηνίατρους του Δικτύου κ. Γιάννη Πολυζώη, κ. Παύλο Πέζαρο, κ. Ελευθερία Γρεβεντοπούλου, κ. Βασίλη Πετρίδη, κ. Μαρία Μπελιβάνη, κ. Ελευθερία Μαρτσέκη, κ. Χρύσα Φάκου, κ. Χάρη Λουκούτο, κ. Χρύσα Λαγουδάκη και την κ. Χριστίνα Στάγκου, οι οποίοι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μας επισκέφθηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας.  

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις κ.κ. Μαρία Πάντου και Ελπίδα Μητσούλα που μας παραχώρησαν τα ιατρεία τους και συμμετείχαν ενεργά στις στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο. Η συνδρομή των κτηνιάτρων μας είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε τέτοιου είδους δράσεις!

Και μια έκπληξη!

Στο τελείωμα του προγράμματος την Κυριακή οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημερώθηκαν από το δίκτυο εθελοντών φροντιστών αδεσπότων ότι ένας μπούφος (το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό νυκτόβιο πουλί) είχε βρεθεί τραυματισμένος σε μαγαζί της περιοχής μας. Μέλη του δικτύου μετέβησαν στην περιοχή, το περιμάζεψαν και ο κτηνίατρος κ. Πέζαρος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και φρόντισε τη μεταφορά του στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στην Αθήνα”.