ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Οι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν την τελευταία δεκαετία σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται: “Οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν την τελευταία δεκαετία σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι οι δαπάνες οι οποίες αφορούν τις σχολικές υποδομές αποτελούν επένδυση και όχι υποχρέωση, προχωρούμε σε ένα συνολικό πρόγραμμα αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας με ιδίους πόρους.

Αρχικά συμβάλαμε προσφέροντας τα χρώματα στην τοπική κοινότητα Λυκοποριάς, ώστε με την αξιέπαινη εθελοντική εργασία εθελοντών της περιοχής να γίνει πραγματικότητα η συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους του τοπικού σχολικού συγκροτήματος. Πρόθεσή μας είναι η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε μια συνολική καταγραφή των σχολικών αναγκών σε όλο τον Δήμο και εκπονήσαμε μέσω της τεχνικής μας υπηρεσίας μελέτη προϋπολογισμού σχεδόν 200.000 ευρώ για να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σχολικής μας υποδομής. Η μελέτη αυτή προχωρά άμεσα σε δημοπράτηση ώστε να γίνει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα αυτό.

Παράλληλα εντοπίζοντας το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης λειτουργικών παραλιακών πεζοδρομίων στην παραλιακή Ευρωστίνη, έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα τριετίας, ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο παραλιακών πεζοδρομίων. Η αρχή έγινε με την κατασκευή  1.700 μέτρων πεζοδρομίων στην δυτική Λυκοποριά και αποτελεί δέσμευση μας η ολοκλήρωση της παρέμβασης σε  όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής”.