ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: “Σας καλούμε όλους να «περπατήσετε μαζί μας»

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται: “Ο Δήμος Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης – για ακόμη μία χρονιά – συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ).

Η «ΕΕΚ» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προώθηση βιώσιμων προτύπων κινητικότητας στις πόλεις της Ευρώπης και κατ’ επέκταση για την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών κοινωνιών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Στόχος είναι η ενίσχυση των ήπιων τρόπων μετακίνησης, όπως το βάδισμα, το ποδήλατο, τα πατίνια, η αύξηση της χρήσης των ΜΜΜ, ο διαμοιρασμός όλων των μέσων και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Η επίτευξή του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους και εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμος μας στην προσπάθεια υιοθέτησης των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας και προώθησης του θεσμού της ΕΕΚ θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους όπως διαδραστικό παιχινιδι «Μονοπολη» στο κέντρο του Ξυλοκάστρου, επίδειξη ηλεκτροκίνησης στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία, διαδραστικό παιχνίδι ζωγραφικής στη πλατεία Δερβενίου, δράσεις για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας, και πολλές ακόμα.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να «περπατήσετε μαζί μας»