ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Τα πέντε δημοτικά σχολεία που θα συμμετέχουν στη δράση της ανακύκλωσης…

Από το δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα διοργανώνουν την άνοιξη του 2022 πιλοτική δράση με τίτλο «Ανακύκλωση – Αναλαμβάνω Δράση».

Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν πιλοτικά πέντε δημοτικά σχολεία του Δήμου τα οποία είναι τα: 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ξυλοκάστρου, Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου και Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών γωνιών ανακύκλωσης στους χώρους των σχολείων με την τοποθέτηση κάδων ξεχωριστών υλικών κατά τη μέθοδο ανακύκλωσης «Διαλογή στην Πηγή».

Οι κάδοι αφορούν τρία διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης τα οποία είναι αυτά του χαρτιού (μπλε κάδος), του πλαστικού (κίτρινος κάδος) και του μετάλλου(κόκκινος κάδος).

Στόχος της Δράσης. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους στο ζήτημα της ανακύκλωσης με τη δράση αυτή στοχεύει πρωταρχικά στη μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων, αφενός για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, αφετέρου διότι το κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων μέσω της Κεντρικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία ήδη έχουμε ενταχθεί ως Δήμος, θα πολλαπλασιαστεί με τελικό αποδέκτη τον δημότη.

Η πιλοτική δράση ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μάϊου 2022…”