ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Τραγωδία! -Βρέθηκαν νεκροί- Η εξέλιξη της φωτιάς τώρα (10:45) -Τι αναφέρει η πυροσβεστική -Στο σημείο 7 αεροσκάφη με 11 ελικόπτερα και 350 πυροσβέστες…

Σε ερώτησή μας αυτή τη στιγμή (10:45) στην πυροσβεστική για το πόσα σπίτια έχουν καεί σε περιοχές του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μας ανέφεραν: “Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Δεν έχει γίνει καταμέτρηση. Ένα πυροσβεστικό όχημα κάηκε από τη φωτιά. Η φωτιά δεν θα λέγαμε ότι είναι σε ύφεση. Οι εστίες φωτιάς είναι αρκετές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση 350 πυροσβέστες, 110 πυροσβεστικά οχήματα, 14 πεζοπόρα τμήματα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα”.

Βρέθηκαν νεκροί

“Με τον πιο τραγικό τρόπο ξημέρωσε η σημερινή ημέρα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, καθώς εντοπίστηκαν νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (30/09), δύο απανθρακωμένες σοροί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό, και εξετάζεται εάν πρόκειται για αυτούς που έσπευσαν να σώσουν έναν εγκλωβισμένο βοσκό.

Η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανήκουν στους δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνται.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, υποστηρίζει πως πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες, που αγνοούνται από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους. «Κάποιες κατοικίες μετρημένες στα δάχτυλα έχουν καεί», είπε στο EΡΤnews.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν, ωστόσο οι επικοινωνίες ήταν δύσκολες καθώς πολλές κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας έχουν καεί…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο enikos.gr

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Η φωτιά …έκανε στάχτη το πυροσβεστικό όχημα! (φωτο)

Κ.Ν