ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Η χειροτονία του έγγαμου διακόνου…

“Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, στο Ξυλόκαστρο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου Ξυλοκάστρου, παρουσία πλήθους ιερέων.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του καταγομένου εκ Ζεμενού Κορινθίας, εγγάμου Διακόνου π. Γεωργίου Σαλάτα, αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, διετελέσαντος επί σειρά ετών Ιεροψάλτης στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Βλασίου, ο οποίος θα υπηρετήσει ως Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Κυριακής της γενέτειράς του Ζεμενού.

Στην ομιλία του ο πατήρ Γεώργιος συγκινημένος ευχαρίστησε το Θεό, την προστάτιδα του και πολιούχου Ζεμενού Αγία Κυριακή, τους γονείς, τα αδέλφια του και την σύζυγό του

Κατά το πέρας της Θείας Λατρείας ο Μητροπολίτης μας τέλεσε και την εις Οικονόμον-Σταυροφόρον Χειροθεσία του Εφημερίου του πανηγυρίζοντα Ι. Ναού Αιδεσ. π. Αναστασίου Κοΐνη, «αμείβοντάς» κατ’ αυτόν τον τρόπο για την έως σήμερον επιτέλεση των καθηκόντων του παρακινώντας τον να συνεχίσει με ζήλο, ταπείνωση, υπακοή, προθυμία και φόβο Θεού τα καθήκοντα του.

Στην συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλεως…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη μητρόπολη Κορίνθου