ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Ο «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται με κορονοϊό και πνευμονία…

Ο «ψευτογιατρός» από το Ξυλόκαστρο νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοϊό και πνευμονία

“Μετ’ εμποδίων τελικά προχωρά η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» και των υπολοίπων 16 συγκατηγορουμένων του με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 25 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά αιτία είναι η εξουσιοδότηση που δεν έχει δοθεί στους συνηγόρους του από τον κατηγορούμενο για να τον εκπροσωπήσουν.

«Το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη διαδικασία ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση, με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος θυμάτων.

Νωρίτερα πάντως διαβιβάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» το οποίο αναφέρει ότι ο 48χρονος «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοιό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον  εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων.  Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε,  είναι αβέβαιη η  διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη,  προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο  κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς,  επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο  κατηγορούμενος, προτείνουμε να
να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση.

Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας”, αναφέρθηκε στη zougla.gr.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση:

Ο ψευτογιατρός, ο γιος του οικοδόμου από το Ξυλόκαστρο…

Κ.Ν