ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Σ. Καραβάς: “Γιορτινές μέρες διάλεξε η δημοτική αρχή να γράψει μια μαύρη σελίδα στην αυτοδιοικητική ιστορία του δήμου μας…”

Από τον αρχηγό της παράταξης “Ορίζοντες Δημιουργίας” του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Σπύρο Καραβά αναφέρεται:

“Συνδημότισσες και συνδημότες

Γιορτινές μέρες διάλεξε η δημοτική αρχή να γράψει μια μαύρη σελίδα στην αυτοδιοικητική ιστορία του δήμου μας. Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και κυρίως στην οικονομική επιτροπή της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου φέρνει προς ψήφιση τα εξής:

  1. Προμήθεια 5 εκατ ευρώ αντικατάσταση οδοφωτισμού με λάμπες μαγνητικής επαγωγής από ιδίους πόρους του δήμου.
  2. Ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου μας έναντι 360.000 ευρώ τον χρόνο.

Χωρίς καμία διαβούλευση, δίχως ίχνος ενσυναίσθησης των δύσκολων καιρών που βιώνουμε ως κοινωνία, προσπαθεί να “περάσει” από την -ήδη παράνομη από το ΣΤΕ- οικονομική επιτροπή αποφάσεις που ζημιώνουν δημότες και εργαζόμενους.

Αφού πρώτα απέτυχε να δώσει με απευθείας ανάθεση με έκπτωση 5%(!!!) την αγροτική οδοποιία του Αντώνης Τρίτσης και αναγκάζεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο να δημοπρατήσει το έργο άμεσα, επανέρχεται δριμύτερη δεσμεύοντας τον δήμο μας για χρόνια με αδιέξοδες πολιτικές και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εμείς με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και όσες δυνατότητες μας δίνει ο νόμος, θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την περαιτέρω κατρακύλα του τόπου μας, διασφαλίζοντας το συμφέρον των δημοτών και σχεδιάζοντας ένα δήμο αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Με εκτίμηση
Ορίζοντες Δημιουργίας
δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Σπύρος Καραβάς

ΣΣ. Πάλι …την έκανε η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Β. Τσιώτος;

Κ.Ν