ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα προστασίας του Πευκιά…

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται: “Θέματα του δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Μαΐου, με τον δήμαρχο Βλάση Τσιώτο.

Κατά την συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους Πευκιά, ενώ παράλληλα βαίνουν άμεσα προς δημοπράτηση αφ’ ενός το προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Τρίκαλα – Ξυλόκαστρο και αφ’ ετέρου το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής, ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Με πολύ καλούς ρυθμούς, εξ άλλου, συνεχίζοντα τα αθλητικά έργα στο Ξυλόκαστρο και στα Ροζενά.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση διατυπώθηκε προς τον περιφερειάρχη αίτημα για την ασφαλτόστρωση επιπλέον τριων χιλιομέτρων στην παλαιά εθνική οδό, με τον Π. Νίκα να δίνει τις σχετικές οδηγίες προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης του εν λόγω έργου με πιστώσεις από τις εκπτώσεις που έχουν προκύψει από τις δημοπρατήσεις άλλων έργων της Περιφέρειας”.