Οι Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ν Αγ. Ταξιάρχη Χαλκίδος και στον Ι.Ναό Αγίου Ιωάννου Κιάτου…

«Στον Ι. Ναό Αγ. Ταξιάρχη Χαλκίδος λειτούργησε την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου και το 40/νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Βασιλείας Παπανικολάου, οικογενειακής φίλης.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην νίκη του Χριστού κατά του θανάτου, ο Οποίος μας έφερε την ελπίδα ότι,ακόμη και αν πεθάνουμε, θα ζήσουμε. Προέτρεψε δε τους πιστούς να παραμείνουν εδραίοι στην πίστη τους στον Χριστό, γιατί χωρίς τον Χριστό δε υπάρχει Ζωή.

Ακολούθως, έπλεξε το εγκώμιο του Ευβοέως μακαριστού Αρχιερέως Παύλου και πνευματικού του αδελφού από τα χρόνια που συνυπηρετούσαν στην Ι. Μ. Χαλκίδος, αλλά και της μακαριστής Βασιλείας Παπανικολάου, που με φιλανθρωπία, πίστη, φιλοξενία και αγάπη αποτέλεσε πρότυπο Χριστιανής συζύγου, μάνας και γιαγιάς, ούσης προς πάνταςωφέλιμος, αφού με την ιδιότητα της «Ερυθροσταυρίτισσας» διακόνησε πολλούς ασθενείς συνανθρώπους μας.

 Στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, όπου ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργό από τους Σεβ. Αρχιερείς Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Θεοφ. ΕπίσκοποΩρεώνκ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την συμπλήρωση 18 ετών από της εγκαταστάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στον θρόνο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την ίδια ημέρα και στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Κιάτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη μητρόπολη Κορίνθου