Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορινθία για το «ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024»

Από την αστυνομία μεταξύ άλλων ανακοινώνεται:

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κορινθία για το «ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και στο φετινό «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024» το οποίο θα διεξαχθεί από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία, μέσω των Υπηρεσιών της, έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων τροχαίας ανά περιοχή (εκτροπή/ διακοπή/απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση στάσης / στάθμευσης) με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση αγωνιζόμενων, θεατών καθώς και των κατοίκων και επαγγελματιών των περιοχών που θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Σε συνεργασία με τους διοργανωτές και τους συναρμόδιους Φορείς, θα τοποθετηθούν οι απαιτούμενες οδικές σημάνσεις, ωστόσο απαραίτητη είναι και η συνεργασία των οδηγών, οι οποίοι, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των περιοχών όπου θα εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ακολουθούν αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές της Κορινθίας:

  1. Από 09:00 ώρα έως 19:00 ώρα του Σαββάτου (07-09-2024), στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων:
  • Απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων από την συμβολή των οδών Π.Ε.Ο.Α.Κ. και Πραθίου, έως την συμβολή των οδών παράλληλου της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και Αγίας Μαρίνας [σε περίπτωση συμφόρησης από τα σταθμευμένα οχήματα, θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας από την διασταύρωση της παράλληλου Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και Αγίας Μαρίνας έως το 8ο χλμ της Ε.Ο. Αγίας Μαρίνας (θέση Αραμπατζή)].
  • Απαγόρευση στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων στον πρώην Γερμανικό Δρόμο, δηλαδή από το «Σπίτι του Αραμπατζή», έως το 8ο χλμ της Ε.Ο. Αγίας Μαρίνας (θέση Αραμπατζή).
  • 2.Από 09:00 ώρα έως 19:45 ώρα του Σαββάτου (07-09-2024), στην περιοχή του Λουτρακίου:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην ανώνυμη οδό από τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής «Άγιοι Θεόδωροι» έως το ποτάμι της 28ης Οκτωβρίου.
  • Απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων από το ποτάμι επί της 28ης Οκτωβρίου έως την διασταύρωση με τον Περιφερειακό Λουτρακίου στο ρεύμα από Χαρβάτι προς Λουτράκι.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της διασταύρωσης της 28ης Οκτωβρίου με Κ. Καβάφη έως το ποτάμι επί της Κ. Καβάφη.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι» έως την διασταύρωση αυτής με την 28ης Οκτωβρίου.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ανδρούτσου (η οποία στην συνέχεια γίνεται Ιωνίας) από το ύψος της Μάτση έως την Καραντάνη (Δημοσίων Υπαλλήλων).
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην οδό Κων/πόλεως από το ύψος της Καραντάνη (Δημοσίων Υπαλλήλων) έως το Δημοτικό χώρο στάθμευσης.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης (δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου).
  • Απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Καραντάνη (Δημοσίων Υπαλλήλων) από το ύψος της Λ. Αθηνών έως το ύψος του Περιφερειακού Λουτρακίου.
  • Απαγόρευση στάθμευσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά μήκος της εξόδου διαφυγής από την Νέα Πολιτεία (επί ασφαλμάτινου οδοστρώματος), έως το εργοστάσιο «ΗΒΗ», επί της οδού Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων επί ανωνύμου οδού από το ύψος της επαρχιακής οδού Λουτρακίου Σχίνου έως την έναρξη της ειδικής διαδρομής (ταβέρνα Πλάτανος).
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων επί ανωνύμου οδού από το ύψος της εκκλησίας των Πισίων έως το ύψος ανώνυμης οδού που καταλήγει στην έναρξη της ειδικής διαδρομής (ταβέρνα Πλάτανος).

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές…»