Ο δήμαρχος Κορινθίων απηύθυνε χαιρετισμό σε 4.500 πολίτες…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τον δήμαρχο Συρακουσών για θέματα πολιτισμού – τουρισμού – οικονομίας – εκπαίδευσης και τέχνης!

Ήταν ένα ιστορικό ταξίδι! Η αφετηρία των νέων σύγχρονων σχέσεων της Κορίνθου με τις Συρακούσες. Ο  συνδετικός κρίκος μεταξύ παρελθόντος – παρόντος και μέλλοντος.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον ομόλογο του στις Συρακούσες. Ομοίως και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε και αποτελείτο από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου Αντώνη Κυριαζή προκειμένου να προωθηθεί η αδελφοποίηση των δυο περιοχών που ούτως ή άλλως φέρουν ιστορικούς πανάρχαιους δεσμούς, οι Συρακούσες ιδρύθηκαν το 734 π.χ από Κορίνθιους αποίκους.

Η υπογραφή του μνημονίου από τους δυο δημάρχους Βασίλη Νανόπουλο και FrancescoItalia στην αίθουσα “PaoloBorsellino” του PalazzoVermexio δεν ήταν παρά η επισφράγιση των επαφών και συνομιλιών που έχουν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο του δήμου Συρακουσών κ.Θεόδωρο Αγγελόπουλο , των επιθυμιών εκατέρωθεν για μια σχέση ουσιαστική εφ εξής, μια σχέση η οποία δεν θα άπτεται μόνο του πολιτιστικού αντικειμένου.

«Οι δεσμοί της Κορίνθου με τις Συρακούσες είναι ιστορικοί.Τους ισχυροποιούμε υπογράφοντας ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας, αδελφοποιούμε τους τόπους μας καιχαράσσουμε  νέους δρόμους και κοινή πορεία στον πολιτισμό, τις τέχνες, την εκπαίδευση αλλά και την οικονομία και τον τουρισμό αφού το βλέμμα μας είναι σταθερά προσανατολισμένο στο μέλλον με τις ισχυρές πάντα βάσεις του κοινού μας παρελθόντος δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου ήταν αφιερωμένο στην  συνεργασία και συνεχίστηκε με το διεθνές συνέδριο με τίτλο «Kairos: μόνο ο χώρος θυμάται», με Έλληνες, Κύπριους και Ιταλούς ομιλητές. Ακολούθησε έκθεση  γλυπτικής και ζωγραφικής των StefaniaPennacchio και Βασίλη Βασιλειάδη . Μοναδική υπήρξε η εμπειρία στο ανοιχτό θέατρο Συρακουσών και στην παράσταση «Οιδίππους Τύραννος» όπου ο δήμαρχος Κορινθίων απηύθυνε χαιρετισμό σε 4.500 πολίτες…»