Ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος το…

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται: «Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος  το 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Πρόκειται για Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ με έμφαση στο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ με αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτική ζώνη, σεμινάρια και masterclasses.

Το κυρίως φεστιβάλ διεξάγεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην Καλαμάτα και μέρος του προγράμματος προβάλλεται σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου. Μία από τις πόλεις αυτές, μοναδική στην Κορινθία είναι και το Ξυλόκαστρο, γεγονός το οποίο αποτελεί τιμή για το Δήμο μας και σηματοδοτεί μια νέα εποχή εξωστρέφειας και πρωτοπορίας για την περιοχή μας.

Προτεραιότητα αποτελεί το νεανικό κοινό να έρθει σε επαφή με το ντοκιμαντέρ και να ασχοληθεί  ενεργά και δημιουργικά με αυτό δίνοντας του το αρχικό κίνητρο ώστε να δημιουργήσει και δικές του παραγωγές.

Επίσης το φεστιβάλ έχει σαν στόχευση την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα σε μία μεγάλη ομάδα πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση ούτε σε κινηματογράφους ούτε σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ να γνωρίσει την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 25-27 Ιανουαρίου 2020, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός».