Ο λόγος που επισκέφτηκε ο Ταγαράς το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης! -Κάτι τέτοια βλέπουν οι δημότες και…

…Κάτι τέτοια βλέπουν οι κάτοικοι στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και απογοητεύονται! Η διάβρωση έφτασε ένα βήμα πριν “καταπιεί” τα σπίτια και πηγαίνουν οι πολιτικοί της Κορινθίας …για να δουν τι συμβαίνει! Λες και δεν ξέρουν τόσα χρόνια τι γίνεται αλλά λύση μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει! Πηγαίνουν τώρα λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να κάνουν αυτοψία …και να κάνουν κάποιες ενημερώσεις! Όπως συνέβη στην τελευταία επίσκεψη που έκανε ο Κορίνθιος πολιτικός Ν. Ταγαράς

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται σε δελτίο τύπου: “Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, επισκέφθηκε τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών το οποίο απειλεί τον Δήμο μας.

Ο κ. Ταγαράς είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο και τους Αντιδημάρχους. Στη συνέχεια διενήργησε αυτοψία σε περιοχές στις οποίες η διάβρωση παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, αλλά και ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για την πορεία της πρώτης μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Συζητήθηκε επίσης η διεκδίκηση του Δήμου μας για την χρηματοδότηση και την άμεση εκπόνηση μιας δεύτερης μελέτης η οποία πρέπει να συμπεριλάβει όσες περιοχές του Δήμου βρίσκονται εκτός της πρώτης μελέτης.

Ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή καθώς και ενδιαφερόμενους κατοίκους για τις ενέργειες του ώστε να υλοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα”

Κ.Ν