Ο μητροπολίτης Κορίνθου βρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Σ. Λεονταρίτη…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Στην Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Σωτηρίας Λεονταρίτη, μητρός του Σεβ. Μητροπολίτου Διαυλείας κ. Αλεξίου, παρέστη ως εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή Καμίνια της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Καμερούν κ. Γρηγόριος και Ιερείς εκ των Ι. Μητροπόλεων Πειραιώς, Κορίνθου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στον Επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της αοιδίμου Σωτηρίας και στην διακονία της στις ιεραποστολικές δράσεις του υιού της, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ. Αλεξίου.

Παράλληλα, μίλησε με παραμυθητικούς λόγους προς την οικογένεια της εκλιπούσης, ενώ μετέφερε και τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ ως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Η ταφή της αοιδίμου εγένετο εις το Κοιμητήριο της Αναστάσεως Πειραιώς.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της».