Ο μητροπολίτης Κορίνθου δήλωσε «πανευτυχής» -Ευχαρίστησε δημόσια τον Ταγαρά -“Ξέχασε” Δήμα και Κόλλια…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου στην πόλη του Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια του Αγίου Βλασίου τονίζοντας ότι το αίμα των Μαρτύρων, που χύθηκε για την Πίστη στον Χριστό, είναι η απόδειξη της αλήθειας και της παρουσίας του Χριστού στην Εκκλησία και την Πίστη μας. Ο τιμώμενος Άγιος είπε όχι στις δελεαστικές προτάσεις των δημίων του και στην ειδωλολατρία αποτελώντας πρότυπο για όλους μας ειδικότερα στις «σειρήνες» της εποχής μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή για το κήρυγμα και τους καλούς του λόγους κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αγαστή, αδελφική σχέση που είχε με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Ιερεμία.

Αναφέρθηκε επίσης, στον εορτασμό του Άγιου Βλασίου ως μια ευκαιρία άντλησης μηνυμάτων και διδαγμάτων από τον βίο Του, όπως ακριβώς έπρατταν οι πατέρες μας, που κρατούσαν τις παραδόσεις και ήταν θεοσεβείς παραμένοντας κοντά στον Θεό και την Εκκλησία.

«Εξομολογήθηκε» ότι εφέτος είναι πανευτυχής, καθώς μετά από δεκαπέντε χρόνια Αρχιερατείας γεύτηκε στα πρόσωπα της Πολιτείας την συναντίληψη, την κατανόηση και την βοήθεια στην εκτέλεση του τεράστιου φιλανθρωπικού έργου της Ι. Μητροπόλεως μας.

Για πρώτη φορά εντάχθηκαν στα ΕΣΠΑ έργα όπως το Γηροκομείο, η Βιβλιοθήκη, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το συσσίτιο και η «Θεοπροσφορά», η συντήρηση της Ιστορικής Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου Φενεού ως και οι μελέτες για Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις, ευχαριστώντας δημόσια τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νικά και τους Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή και κ. Αθηνά Κόρκα για την καθοριστική συμβολή τους…».

ΣΣ. Ο μητροπολίτης Κορίνθου “ξέχασε” τους άλλους δύο Κορίνθιους βουλευτές της κυβέρνησης Χ. Δήμα και Κ. Κόλλια …ή δεν τους ανέφερε επειδή δεν έκαναν τίποτα; Την απάντηση την γνωρίζει ο ίδιος…

Γενικά σε ότι αφορά τον Κ. Κόλλια δεν έχουμε δει τουλάχιστον ως τώρα να τον ευχαριστούν δημόσια για κάτι! Όταν λάβουμε κάποιο ευχαριστήριο για τον ίδιο θα το δημοσιεύουμε και θα το σχολιάσουμε.

Κ.Ν