Ο μητροπολίτης Λάρισας αντέδρασε -…Ο μητροπολίτης Κορίνθου;

“Κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «ξεσπαθώνει» ο μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, επειδή ζήτησε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μην παρευρεθούν στις δοξολογίες για την 28η Οκτωβρίου.

Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει την κατευθυντήρια οδηγία αυτή του πρωθυπουργού «επικίνδυνη» και «άτυχη», λέγοντας μάλιστα ότι «μας κάνει να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε και να ερμηνεύσουμε ότι κάποιοι θέλουν να σταματήσουν να γίνονται κάποια πράγματα που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για αυτά».

«Όταν ακούω τέτοιου τύπου δηλώσεις που με προκαλούν στην αίσθηση του ιερού και στο καθήκον μου ως επισκόπου, αυτό που οφείλω να κάνω είναι αν όχι να διαμαρτυρηθώ, τουλάχιστον να απορήσω», είπε ο μητροπολίτης, προσθέτοντας πως «η εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται» αλλά «εκφράζει απλά μια λογική και διαμαρτύρεται όταν αρχίζουν να τις πειράζουν την αίσθηση του ιερού της και εδώ έχουμε από την αρχή μια προσβολή της αίσθησης αυτής…”, αναφέρθηκε στο aftodioikisi.gr.

ΣΣ. Κάποτε (επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ) ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος φαινόταν αντιδραστικός για κάποια θέματα …σε σημείο παρεξηγήσεως (θυμηθείτε τι είχε πει για τον Τσίπρα και την οικογένειά του). Τώρα για όλα αυτά που συμβαίνουν στους χώρους της εκκλησίας γενικότερα …τι λέει; Οι πιστοί …τα έχουν δει όλα Διονύσιε με διάφορες αποφάσεις της κυβέρνησης! …Εσείς συμφωνείτε; Αν όχι γιατί δεν σας βλέπουμε να διαμαρτύρεστε έντονα, όπως το κάνατε παλαιότερα;

Κ.Ν