ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο Π. Νίκας ενημέρωσε για τις υπογραφές που ΘΑ μπούνε για έργα! -Δείτε ποια είναι αυτά…

Την στιγμή που στην Κορινθία τα μεγάλα έργα έχουν “βαλτώσει” ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας θεώρησε σκόπιμο να κάνει αναφορά για τις υπογραφές που ΘΑ μπούνε για έργα στο νομό!

Για το ΠΩΣ ΘΑ προχωρήσουν αυτά τα έργα (όταν και εάν μπούνε οι υπογραφές), ΠΟΤΕ και ΑΝ θα ολοκληρωθούν …φυσικά κανένας δεν γνωρίζει!

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Σειρά συναντήσεων και συνεργασιών είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στην Κόρινθο, όπου στην Π.Ε. Κορινθίας προήδρευσε σε διάφορες συσκέψεις με αντικείμενο θέματα της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν με αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο προστασίας της διώρυγας της Κορίνθου για το οποίο υπάρχει πίστωση 900.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας από τη θάλασσα στον Κορινθιακό Κόλπο, ο προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει 3.000.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι δεν θα αργήσει να υπογραφεί και άλλη προγραμματική σύμβαση για το έργο προστασίας και αναβάθμισης του εξαιρετικής αισθητικής αξίας παραθαλάσσιου δάσους του Πευκιά, ενώ αναφορικά με το εκπονούμενο μάστερ πλαν για την ανάδειξη του χώρου πέριξ της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι, τονίστηκε ότι προχωρεί χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, ενώ υπενθύμισε ότι ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι, έργο 19.500.000 ευρώ, περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014 – 2020…”.

ΣΣ. Για τα άλλα μεγάλα έργα στην Κορινθία, διάβρωση, φράγμα στον Ασωπό, τουριστική ανάπτυξη στον Ισθμό…κτλ, θα δούμε να προχωρούν ικανοποιητικά ή να ολοκληρώνονται επι θητείας του Νίκα;

Κ.Ν