Πέντε νέες “καρατομήσεις” στην ΕΛ.ΑΣ -Ποιος αστυνομικός “την πληρώνει” στην Κορινθία!

“Πέντε νέες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την μετακίνηση από τις θέσεις τους πέντε ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών για τους οποίους εντοπίστηκαν ευθύνες για τα επεισόδια που έγιναν στις 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές (δύο βοηθοί ΓΑΔΑ, δύο αξιωματικοί από το Αρχηγείο και ένας αξιωματικός από αστυνομική διεύθυνση της Επαρχίας). 

Πρόκειται για τους ταξίαρχους Δημήτρη Δάβαλο και Βασίλη Καλαμπόκη καθώς και για τους αστυνομικούς διευθυντές: Λουκάς Μαρρές, Αναπληρωτής Κλαδάρχης τάξης, Ματθαίος Γιαννούλης, Διευθυντής γενικής αστυνόμευσης και Γεώργιος Μπράβος, Αναπληρωτής διευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Κορίνθου. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι και οι πέντε μετακινούνται πριν τελειώσει η ένορκη διοικητική εξέταση δείχνοντας το κλίμα πανικού που επικρατεί στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της εσωτερικής  έρευνας της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η οποία ξεκίνησε μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ τουλάχιστον 8 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να απολογηθούν. Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛ.ΑΣ. επιτρέπει τις μετακινήσεις όχι τις αποστρατείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που κλήθηκαν να απολογηθούν είναι οι:

  • ΓΑΔΑαρχης
  • 2 βοηθοί ΓΑΔΑ
  • 2 ανώτατοι αξιωματικοί επαρχίας
  • 2 αξιωματικοί από το αρχηγείο οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών και ο
  • Επικεφαλής Αθλητικής Βίας (η απολογία του εν λόγω αξιωματικού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί).

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναλυτικά, ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα», αναφέρεται στη zougla.gr.

ΣΣ. Ο Γ. Μπράβος αν θυμόμαστε καλά είναι ο δεύτερος αξιωματικός στην Κορινθία, που απομακρύνεται από την θέση του καθώς είχε προηγηθεί η διοικήτρια της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας

Κ.Ν