Παρουσίαση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Σικυωνίων…

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «H παρουσίαση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Σικυωνίων ως μοχλού ανάπτυξης της περιοχής και η καθοριστικής σημασίας σπουδαιότητα του έργου, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023.

Στην κατάμεστη αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση για το έργο και τα πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη που μπορούν να αντληθούν από αυτό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην μεγάλη σπουδαιότητα του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στο οποίο όπως εξήγησε στηρίζεται όλη η αναπτυξιακή πολιτική του δήμου.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων μίλησε για τα μεγάλα έργα της αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία πάνω από 20 αγροτικές κοινότητες του δήμου επωφελούνται από την ολοκλήρωσή τους, αλλά και για τις χρηματοδοτήσεις σημαντικών έργων όπως τα εξωτερικά υδραγωγεία Φενεού και η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και η επεξεργασία των λυμάτων για την διάθεση του νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

Ακόμη αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των δικτύων άρδευσης που θα καλύπτουν 6.000 στρέμματα σε όλη την περιοχή των κοινοτήτων Κιάτου, Μουλκίου και Βασιλικού. Στο έργο της διαχείριση βιοαποβλήτων. Στην υδροδότηση της Κοινότητας Διμηνιού, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα λιγότερο των έξι μηνών και φέρει την υπογραφή του Νίκου Ταγαρά.

Αλλά και στο έργο της κατασκευής της γέφυρας στο Μεσινό, το οποίο όπως ανέφερε είχε βαλτώσει, αλλά το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την βοήθεια του υφυπουργού και το έργο συμβασιοποιήθηκε…»