“Προαστιακός στο Λουτράκι- «Θα φυλακίσει» κατοίκους της περιοχής”

Σε άρθρο στο dikaiologitika.gr αναφέρεται:

“Απίστευτο: Προαστιακός στο Λουτράκι «θα φυλακίσει» κατοίκους της περιοχής

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται η κατασκευή των υποδομών του Προαστιακού στο Λιβαδάκι του Λουτρακίου.

Κάτοικοι καταγγέλλουν στα Dnews τα όσα είχαν από διετίας προεξοφλήσει ότι θα συμβούν με την άνευ χωροταξικού σχεδίου επέκταση του σύγχρονου δικτύου στην περιοχή τους, η οποία πλέον είναι κομμένη στα δύο, η πρόσβαση μεταξύ των δύο πλευρών είναι ανέφικτη, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο διαχωριστικός δρόμος μεταξύ των σπιτιών και της μάντρας του συρμού, είναι τόσο μικρός που  η διέλευση οχημάτων καθίσταται δυσχερής.

Οι περίοικοι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων: «Το παλιό τρένο περνούσε κατά μήκος των οικοπέδων εκεί που έχει κλείσει τώρα  ο προαστιακός και έφτανε στο Λουτράκι. Η σιδηροδρομική γραμμή ήταν πλάτους τριών μέτρων. Δίπλα υπήρχε ένας δρόμος που εξυπηρετούσε τις κατοικίες.

Υπήρχαν και διαβάσεις για να μπαίνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους. Το 2015 ξεκίνησε το έργο του προαστιακού με σκοπό να κάνει μια στάση στους Αγίους Θεoδώρους.

Ωστόσο δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από το δήμο για το τι θα γίνει με αυτές τις κατοικίες και πως θα μπαίναμε στα σπίτια μας διότι η γραμμή καταλαμβάνει 7 μέτρα και όχι 3 με αποτέλεσμα ο παράλληλος δρόμος που υπήρχε να συρρικνωθεί».

Αναφέρουν ακόμη ότι τα σπίτια εκατέρωθεν του συρμού διαθέτουν πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες, πως το συγκεκριμένο πάνω στο οποίο «χαράζει» η ΕΡΓΟΣΕ είναι  απαλλοτριωμένο, ωστόσο αποδίδουν ευθύνες στον δήμο διότι «δεν μερίμνησε  ώστε να δημιουργηθεί κάποιος παράλληλος δρόμος που να εξυπηρετεί τις κατοικίες».

Και καταλήγουν:

«Προτείναμε να φτιαχτεί μια κυρία είσοδος και μια έξοδος, να γίνει παράλληλα ένας δρόμος και να «τραβηχτούν» τα οικόπεδα πιο μέσα. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Δεν μπορούμε να μπούμε και να βγούμε από τα σπίτια μας». Το θέμα έχει παραπεμφθεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους θιγόμενους ωστόσο το έργο προχωρά”.