Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Κορινθία…

(12:10)

Στους Αγίους Θεοδώρους  η πυροσβεστική απομάκρυνε με ασφάλεια μία γυναίκα από ένα σημείο γεμάτο με νερά…

“Εικόνες χάους και καταστροφής προκάλεσε το πέρασμα του “Γηρυόνη” από την Αττική και την Κορινθία με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Κινέτα. Οι χείμαρροι ξεχείλισαν και τα ορμητικά νερά προκάλεσαν καταστροφή σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις από την  σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα. 

Στην περιοχή μεταβαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ήδη το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας με τον συντονισμό του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Ελευθέριου Κοσμόπουλου επιχειρούν στην Κινέττα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα. 

Δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγο η δεξιά λωρίδα της Εθνικής  Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού, ενώ κλειστή παραμένει η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Στις επιχειρήσεις λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 28 μηχανήματα της Περιφέρειας και μηχανήματα του δήμου Μεγαρέων, προκειμένου να συμβάλουν στη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων. Επιπλέον, κλιμάκια της Περιφέρειας έχουν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις και σε υποδομές. Επίσης, κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί εργασίες απομάκρυνσης πεσμένων καλωδίων για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

«Για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι αναγκαία η εγρήγορσή όλων μας» επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Τονίζει ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας και εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθουλόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας…

Στους Αγίους Θεοδώρους  η Πυροσβεστική απομάκρυνε με ασφάλεια μία γυναίκα από ένα σημείο γεμάτο με νερά…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο thetoc.gr