ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Προστατευμένα είναι τα στοιχεία των δημοτών που εισέρχονται στην ιστοσελίδα του δήμου…

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται: «Απόλυτα προστατευμένα είναι τα διαπιστευτήρια (στοιχεία) των δημοτών – χρηστών που εισέρχονται στην ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων www.korinthos.gr και χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες.

Στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του με σκοπό την καλύτερη, γρηγορότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση Δημοτών και Επαγγελματιών,ο Δήμος Κορινθίων είναι μεταξύ των 55 Δήμων στους οποίους διατέθηκε κατόπιν σχετικής αίτησης και επιτυχούς διαδικασίας λήψης, η «Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης χρηστών Oauth2.0.» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ), για την αυθεντικοποίηση των χρηστών του κατά την είσοδο τους στις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η διάθεση διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τα διαπιστευτήρια του χρήστη είναι απόλυτα προστατευμένα και δεν γίνονται γνωστά στους Φορείς που αξιοποιούν την «Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης χρηστών Oauth2.0».