Πρόεδρος ο Σ. Πέρρας από το Λουτράκι και μέλος ο Α. Λόντος από το Ξυλόκαστρο- Το φλουρί έπεσε στη Β. Ραπανάκη από τη Βόχα

Από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ) «Ο ΑΡΙΩΝ» αναφέρεται: «Με μεγάλη συμμετοχή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων – Αντιπροσώπων των 14 Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., διεξήχθησαν τη, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00′ το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο), οι προβλεπόμενες από τον νόμο εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. και Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» για την πρώτη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου έως τις 30.06.2026.

Για το αξίωμα του Προέδρου υποψήφιοι ήταν οι κ.κ.: Αρμόδιος Δρίκος, Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας και Σωτήριος Πέρρας, Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας –  Αγ. Θεοδώρων.

Με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σωτήριος Πέρρας, Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Για το αξίωμα του Αντιπροέδρου μετά από εισήγηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Σωτήριου Πέρρα, Αντιδημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, το Σώμα ομόφωνα επέλεξε την κ. Μαρία Γιδά, Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Αιγιαλείας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν ως Τακτικά Μέλη οι κ.κ.:

1. Γιογάκης Νικόλαος, Δ.Σ. Δελφών

2. Δαγδελένης Απόστολος, Δ.Σ. Θηβαίων

3. Λόντος Αναστάσιος, Δ.Σ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

4. Ψυχράμη Βασιλική, Δ.Σ. Αιγιαλείας

    και ως Αναπληρωτικά Μέλη οι κ.κ.:

1. Λινάρδος Ιωάννης, Δ.Σ. Μάνδρας-Ειδυλλίας

2. Τουμαράς Βασίλειος, Δ.Σ. Λεβαδέων.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα από τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σταμάτη Χαλβατζή και τον Προεδρεύοντα της συνεδρίασης κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, Δήμαρχο Αιγιαλείας. Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η κ. Ραπανάκη Βασιλική, Δημοτική Σύμβουλος Βέλου-Βόχας».