Πόσα χρήματα κε Νίκα έχει δώσει η περιφέρεια για τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου;

Σε ανακοίνωση από το νοσοκομείο Κορίνθου αναφέρεται:

«Στις 24 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κορίνθου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κ.Παναγιώτη Νίκα έγινε δεκτός από το Διοικητή και ενημερώθηκε από στελέχη του Νοσοκομείου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για το μεγαλύτερο αγαθό που είναι η υγεία. 

Η Διοίκηση  του Νοσοκομείου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την μέχρι σήμερα υποστήριξη του τονίζοντας ότι ελπίζει η συμπεριφορά αυτή να διευρυνθεί».

Σε αθηναικά ΜΜΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

“Στην αγορά απαραίτητων υγειονομικών μηχανημάτων και κλινών για Εντατικές Μονάδες προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση σχετικού κονδυλίου ύψους 740.000 ευρώ, συνδράμοντας έτσι στη θωράκιση του υγειονομικού μας συστήματος για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τις σχετικές ενέργειες προχώρησε με ταχείς ρυθμούς ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν 18 αναπνευστήρες, 10 (τύπου Β) για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ για το Νοσοκομείο Αττικό…”

ΣΣ. Διαβάζοντας τα παραπάνω ρωτάμε: Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τ. Γκιολής πόσο έχουν συμβάλλει για τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου; …Πόσο ακολουθούν το παράδειγμα της περιφέρειας Αττικής; Δεν γνωρίζουν τις ανάγκες; …Τουλάχιστον έχουν ξεκινήσει κάποια διαδικασία για το θέμα αυτό;

Ο Τ. Γκιολής πριν γίνει αντιπεριφερειάρχης ήταν γιατρός στο νοσοκομείο Κορίνθου

Κ.Ν