Πόσο αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Κορινθία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα!

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σημεία από συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, στο τ/σ ART και την εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” με τον Γιώργο Βαθιώτη.

-Είναι μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία και για αυτό και εμείς είχαμε βάλει πλάτη εξαρχής στην διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας όμως οι επιλογές της κυβέρνησης επιδεινώνουν τις συνέπειες αυτής κρίσης.

-Δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ, έχουμε 1018 εμβολιαστικά κέντρα και 144 από αυτά έχουν λειτουργήσει με προοπτική να λειτουργήσουν άλλα τόσα.Και στην Κορινθία είναι πάρα πολύ αργοί ρυθμοί δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό έχουν οριστεί μόνο δύο κέντρα στην Κόρινθο ενώ δεν έχουν οριστεί περιφερειακά σημεία αναφοράς.

-Είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη του Γενάρη με και για τέσσερα εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαρτίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τα νούμερα.

-Δημιουργήθηκε ένα ιδιωτικό χρέος μες στην πανδημία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ή να πάει φυλακή λόγω των χρεών.

-Υπάρχει αύξηση της ανεργίας πανελλαδικά, η Κορινθία μόνο για παράδειγμα από 11.500 ανέργους το Σεπτέμβρη του 2020 έχει ξεπεράσει στις 15.000, είναι τεράστια η αύξηση…».