Σπείρα αθίγγανων είχε ρημάξει στις κλοπές την Κορινθία!!! -Τι έκλεβαν -Πως συνελήφθησαν- Τι βρέθηκε στην κατοχή τους και δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν…

-Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μετά από μεθοδική έρευνα εξιχνίασαν την υπόθεση…

Ένας έλεγχος σε όχημα οδήγησε στη σύλληψη κλεφτών και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης! Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις αθίγγανοι που είχαν ρημάξει στις κλοπές αρκετές περιοχές της Κορινθίας!

Οι δύο αθίγγανοι έμεναν στην Αχαΐα και ο άλλος στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μετά από μεθοδική έρευνα εξιχνίασαν την υπόθεση.

Οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 9 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, μία περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων οχήματος, καθώς και μία περίπτωση κλοπής σε οικία

Αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και χρυσαφικά τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν

Από την αστυνομία αναφέρεται: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, έντεκα περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 32 και 35 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς χρυσαφικά και τιμαλφή, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.9.2022 έως και την 25.9.2022, είχαν διαπράξει συνολικά -9- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, -1- περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων οχήματος, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής σε οικία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».

Κ.Ν