Στην Κορινθία οι ζημιές σε στρέμματα ήταν λιγότερες συγκριτικά με τους άλλους νομούς!-…Τι θα γίνει έως 30 Ιουνίου!

Σε ανακοίνωση από την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Α. Κόρκα αναφέρεται: «Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, κλιμακίου στελεχών του ΕΛΓΑ με την παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα και την συμμετοχή των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχώνκαι Διευθυντών ΔΑΟΚ.

Εκ μέρους της ΠΕ Κορινθίας ήταν η κα.Αθηνά Κόρκα και ο κος Γεώργιος Μουτάφης με θέμα την πορεία εκτίμησης των ζημιών πουπροκλήθηκαν στις καλλιέργειεςαπό τον παγετό κατά τους μήνες Ιανουάριο- Μάρτιο και τις ζημιέςπροηγούμενων ετών από πυρκαγιές και παγετό.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  κος Α. Λυκουρέντζος τόνισε ότι έως 30/06/2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξατομικεύσεις,για να πιστωθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς καθώςκαι οι περσινές ενστάσεις.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΕΛΓΑ ενημερώθηκαν για την κατάσταση ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Στην Π.Ε. Κορινθίας,οι ζημιές σε στρέμματα ήταν λιγότερες συγκριτικά με τους άλλους Νομούς, ενώ το μεγαλύτερο  ποσοστό των ζημιών εμφανίζεται στην Ανατολική Κορινθία που επλήγη περισσότερο.

Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει νέα ανάλογη σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της διαδικασίας των αποζημιώσεων».