Στο Σολομό ο μητροπολίτης Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Σολομό Κορινθίας και στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετέβη την  Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία και τα Ι. Μνημόσυνα των αυταδέλφων Γεωργίου και Πέτρου Τσουλουχά, οι οποίοι υπήρξαν ενεργά μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ερμηνεύοντας το Αποστολικό ανάγνωσμα, επεσήμανε ότι ο Απ. Παύλος,παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρξε πολέμιος του Χριστιανισμού, αργότερα αφού κλήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο από τον ίδιο τον Χριστό κατέληξε να είναι ο μεγαλύτερος Χριστοκήρυκας, που δίδαξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στα πέρατα του κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των Γεωργίου Τσουλουχά, πενθερού του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθουκ. Ιωάννη Λιούντρη, ως και του κατά σάρκα αδελφού του Πέτρου Τσουλουχά, ευχόμενος όπως ο Κύριος τους χαρίσει την αιώνια μακαριότητα και παρηγορία στην οικογένεια και στους οικείους τους!

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Ι. Χρίσματος του θήλεος τέκνου των Γεωργίου και Σαβίνας Μαχαίρα, όπου ανάδοχος παρέστη ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεώς μας, κ. Ευάγγελος Παπαΐωάννουμετά της θυγατρός του Χριστίνας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ι. Μυστήριο τονίζοντας ότι στην Εκκλησία τα τελούμενα έχουν άμεση συνάφεια με τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού για αυτό και η τριπλή κατάδυση στην Κολυμβήθρα συμβολίζει την Τριήμερο Ταφή του Κυρίου και την νέα ζωή, που ανέτειλε δια της Αναστάσεως Του. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε για την νεοφώτιστη να είναι «καλή Χριστιανή», άνθρωπος της αγάπης, της θυσίας και της προσφοράς…»